1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ressamlar,dostluk, barış ve sevginin resmini yapacaklar

Ressamlar,dostluk, barış ve sevginin resmini yapacaklar

Güzelbahçe Belediyesi, I. Uluslararası Dostluk Barış Sevgi çalıştayı düzenliyor. Ressam-yazar Hülya Sezgin koordinatörlüğünde düzenlenen çalıştaya 7 ülkeden 26 ressam katılıyor.

A+A-

Güzelbahçe Belediyesi, I. Uluslararası Dostluk Barış Sevgi çalıştayı düzenliyor. Ressam-yazar Hülya Sezgin koordinatörlüğünde düzenlenen çalıştaya 7 ülkeden 26 ressam katılıyor.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Uluslararası çapta bir resim çalıştayı düzenlemenin onur ve mutluluğunu yaşayacaklarını belirterek, “Sekiz gün boyunca 7 ülkeden 26 sanatçıyı ağırlayacağız. Çalıştaya öncülük eden Güzelbahçeli ressam Hülya Sezgin'e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayın koordinatörlüğünü yapan Ressam Hülya Sezgin “Yerli ve yabancı pek çok çalıştay ve festivale katıldım. Son beş yıldır kendim de düzenliyorum. Çalıştaylara bu festivallerde tanıştığım ve dost olduğum, ülkemizde ve kendi ülkelerinde ünlü olan değerli ressamları davet ediyordum. Bu güne kadar Aydın Karacasu Belediyesi, Buldan Belediyesi ve Marmaris Star Otel'de yaptım. Talep gelen belediyere memnuniyetle destek veriyorum. Ancak Güzelbahçe'de yaşadığım için hep hayalim bu güzel beldemizde de böyle bir etkinlik yapmaktı. Sağ olsun bu yıl belediye başkanımız sayın Mustafa İnce bu dileğimi yerine getirdi. Konuklarımızla resim yapmanın yanında İzmir'imizi ve çevre ilçeleri gezeceğiz. Çünkü pek çoğu akademisyen ve ülkelerinde bizi anlatacaklar, kataloglarımızı götürecekler. Yurdumuzun ve güzel ilçemizin tanıtımını yapacağız. Karşılıklı dostluk ve sanat alışverişlerinde bulunacağız. O yüzden son derece mutluyum. Bu çalıştayı her yıl yapmak istiyorum.” dedi.

Katılan ülkeler Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Rusya-Ural, Kosova, Bulgaristan ve Türkiye.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum