1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Ressam Savaş Simitli İzmir'de

Ressam Savaş Simitli İzmir'de

Savaş Simitli uzun yıllardan sonra geçtiğimiz Nisan ayında İzmir'de ilk kez Karabağlar Belediyesi sergi salonunda açmış olduğu sergi ve yaptığı canlı performans ile oldukça ilgi görmüştü.

A+A-
İzmir’li olup Ankara’da yaşayan  ve İstanbul resimleri yapan ressam Savaş Simitli Genellikle İstanbul’un bozulmamış sülietlerini resmederek ‘’geçmişe özlem’’i yaşatmaya çalışmakta. Simitli'nin eserleri özellikle hareket içeren figürler ve temalardan oluşmakta.
 
Sanatçı seçmiş olduğu konularla ilgili olarak seri resim sergisi açmakta ve yaptığı her seriyi 20 eser olarak tamamlamakta. Düzenli olarak “Yaşayan Asker Ressamlar” sergilerine katılmış ve eserleri sergi kataloglarında yer almakta. 
 
Bu güne kadar açtığı çoğu sergilerinin gelirini Mehmetçik Vakfına, TSK Eğitim Vakfına ve ADD Burslu öğrenciler yararına bağışlamış, bu vakıf ve dernekler tarafından şükran plaketi ve belgelerle ödüllendirilmiş. 2006 yılında Ankara Çayyolu’nda kurmuş olduğu “Antigone Sanat Evi”nde resim çalışmalarını sürdürmekte ve resim kursları vermekte. 
 
Savaş Simitli uzun yıllardan sonra geçtiğimiz Nisan ayında İzmir'de ilk kez Karabağlar Belediyesi sergi salonunda açmış olduğu sergi ve yaptığı canlı performans ile oldukça ilgi görmüştü. Bugüne kadar 30 kişisel sergi açan ve bir çok karma sergiye katılan sanatçı bu kez 8 Kasım saat:18.00'de 31. Kişisel sergisini İzmir Alsancak’ta Galeri EN’de izleyicisiyle buluşturacak.
 
Doğduğu  ve çocukluğunu yaşadığı yerde bulunmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Savaş Simitli resim sergisine bütün sanatsever hemşehrilerini beklediğini söyledi.
HS/
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.