1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin: "Hedefimiz, Esad'ın konumunu korumak

Putin: "Hedefimiz, Esad'ın konumunu korumak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de Esad’ın konumunu korumasını hedeflediklerini, bu ülkede kara harekatı düşünmediklerini söyledi.

A+A-
Putin, resmi devlet televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Rusya’nın Suriye’de IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını başlatmasının temel nedeninin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın bulunduğu konumu korumak olduğunu söyledi. Putin, Rusya’nın Suriye’de bir kara harekatını ise düşünmediklerini belirtti.
 
 
Rusya Savunma Bakanlığı verilerine göre, 30 Eylül’den bu yana sürmekte olan Rusya’nın, Suriye’ye başlattığı 100’den fazla hava saldırılarında ana hedefin İŞİD olduğu belirtildi.
 
 
Bakanlık, Rus hava kuvvetlerinin Pazar günü aralarında 53 sığınak, bir komuta merkezi, dört eğitim kampı ve yedi mühimmat deposu olmak üzere 63 IŞİD hedefini vurduğunu duyurdu.
 
 
Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, Cumartesi günü de IŞİD’in en büyük ve önemli lojistik merkezi ile mühimmat depoları ve eğitim kamplarının da aralarında bulunduğu 55 örgüt pozisyonunun hedeflendiği ifade edildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.