1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pontus soykırımı toplantısı yaptırılmamalıdır

Pontus soykırımı toplantısı yaptırılmamalıdır

Aydınlar Ocağı Genel Merkezi Pontus toplantısı üzerine bildiri yayımladı.Bizde bildiriyi aynen sizlerle paylaşıyoruz.

A+A-

Ankara’da faaliyette bulunan “Düşünceye Özgürlük Girişimi” isimli grubun 18 Mayıs 2019 günü Kızılay’da sözde “ Pontus Rum / Helen Soykırımının 100. Yılı “ iddiasıyla bir etkinlik düzenleyeceğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Yunan Parlamentosu 24 Şubat 1994  tarihli oturumunda 19 Mayıs gününü “Pontus Soykırımını Anma Günü” olarak kabul etmiştir. Hiçbir tarihi gerçeğe dayanmayan böyle saçma bir iddianın, Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıktığı güne denk getirilmesi son derece manidardır. 1994 Yılından bu yana Yunanistan’da her yıl 19 Mayıs’ta tarihi çarpıtan, gerçekdışı ırkçı ve şövenist bu tür toplantılar düzenlenmektedir.

Ülkemizin içte terör, dışta savaş tehditleriyle karşı karşıya bulunduğu ve beka sorunun ülke gündeminde bulunduğu bir dönemde, Türk düşmanı bu etkinliğin başkentimiz Ankara’da yapılmasına devletimizin yetkilileri kesinlikle izin vermemelidirler. Hiçbir ciddi devlet bu türlü haksız bir saldırıya müsaade edemez. Aynı şeyi Yunanistan ise hiç yaptırmaz. Bu faaliyet, Yunanistan’ın son dönemde Ege’deki bazı adalarımızın işgal edilmesi, kıta sahanlığımız dahilindeki alanlarda ve Doğu Akdeniz’de petrol ve doğalgaz aramaları yapması gibi Türkiye’nin milletlerarası hukuktan doğan haklarına karşı sürdürdüğü davranışlarına meşruiyet kazandırma çabalarının da bir devamıdır. Ayrıca bu tür faaliyetler, Türkiye’yi uluslararası camiada yalnızlaştırma politikası güden dış güç odaklarına da hizmet etmektedir.

Türk milliyetçiliği ilkesini benimsemiş Aydınlar Ocakları olarak gerçekler karşısında kör ve sağır kalamayız. Aslında 30 Mayıs’ta Yunanistan ile yapılacak hazırlık maçının da iptal edilmesi gerekir. Geliniz biraz milli hassasiyetlerimize sahip çıkalım. Başımızı kısır çekişmelerden, hakaret yarışından ve seçim kısır döngüsünden kurtararak gereğini yapalım. Bu konuda devlet yetkililerini göreve davet ediyoruz.

Aydınlar Ocağı Genel Merkezi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.