1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. PKK’lı terörist TRT’de konuştu!

PKK’lı terörist TRT’de konuştu!

Terör örgütü PKK’nın eski sözcüsü Talal Silo’nun TRT’de bir programa katılması dikkat çekti. PKK’lı terörist Silo, Suriye’de Esad rejimi ile PKK arasında koordinasyon olduğunu söyledi.

A+A-

PKK’nın eski sözcüsü Talal Silo, kamu yayıncısı TRT’de bir programa katıldı. TRT World kanalında konuşan PKK’lı terörist, bir süre PKK’nın Suriye kolu olan YPG’nin öncülüğünde kurulan SDG’nin sözcülüğünü yapmıştı.

Terör örgütü PKK'nın eski sözcüsü Talal Silo, "Terör örgütü PKK ile Esad rejimi arasında kesinlikle koordinasyon var" dedi. Silo, PKK'nın Suriye kolu elebaşlarından Şahin Cilo'nun korumalarından birinin de karakol saldırısında öldüğünü belirtti.

"ABD BUNU İNKAR EDİYOR"

Talal Silo, ABD'nin terör örgütüne verdiği silahların akıbetiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

"Ben silahları almakla görevli kişilerden biriydim" diyen Silo, "Tek yaptığımız kağıt imzalamaktı. Eskiden silahları alırdık yarı Türk yarı Kürt olan ve Arapça bilmeyen Safkan adlı bir PKK'lı bütün silahları özel bir depoya kaldırırdı. ABD bunu inkar ediyor. Bu silahları geri vereceğimize dair bir kağıt imzalamadık. Silahların büyük kısmı ya terör örgütü PKK'nın depolarında ya da Kandil'e götürüldü" diye konuştu.

"PKK ELEBAŞLARI SURİYE PASAPORTU TAŞIYORLAR"

ABD ve Batılı ülkelerinin terör örgütünü kullanmak istediğini kaydeden Silo, Esad rejimi ve terör örgütü arasındaki ilişki hakkında da konuştu. Silo, "SDG'de olduğum günlerde bir halkla ilişkiler ofisi vardı. Bu ofis PKK ile Suriye rejimi arasında tüm ilişkileri koordine ediyordu. Dünyayı gezen bütün PKK elebaşları Suriye pasaportu taşıyorlar. Şu anda PKK ile Suriye rejimi arasında kesinlikle bir koordinasyon var" ifadelerini kulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.