1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Pkk ilk nereden çekilecek?

Pkk ilk nereden çekilecek?

Açılım süreciyle birlikte PKK, sınır dışına çıkmaya başladı.

A+A-

Karadeniz Bölgesi'nde 30 kişilik grubun, küçük gruplar halinde çekilmeye başladığı öğrenildi.

İmralı'yla yapılan görüşmeler ve Abdullah Öcalan'ın Kandil'e gönderdiği, "sınır dışına çıkın" mektubunun ardından PKK'nın Türkiye'den çekilme kararı hayata geçti. Karadeniz Bölgesi'nde Tokat, Sivas, Gümüşhane, Samsun, Ordu ve Giresun üzerinde faaliyet gösteren yaklaşık 30 kişilik grubun çekilmeye başladığı öğrenildi.
 
TRABZON-GÜMÜŞHANE-BAYBURT-ERZİNCAN HATTI
 
 Bölgede şehir içerisine inip hareket etme şansı bulunmayan teröristlerin küçük gruplar halinde, "Dersim alanı" olarak bilinen bölgeye doğru hareket ettiği öğrenildi. Gruplar Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan güzergahından Tunceli'de kurulacak toplanma merkezinde bir araya gelecek. Buradan da Güneydoğu Anadolu güzergahından Kuzey Irak'a geçiş yapacak.
 
PKK'NIN SON 10 YILDAKİ KARADENİZ EYLEMLERİ
 
Doğu Karadeniz'de PKK'nın yoğun bir eylemi olmazken son 10 yıl içerisinde en büyük eylemleri Gümüşhane, Giresun ve Trabzon'da yaptı. Gümüşhane'de 2005 yılında askerlik şubesine yapılan saldırıda bir asker şehit olmuş, sonrasında jandarma karakoluna düzenlenen saldırıda ise 4 asker şehit olmuştu. PKK'nın son eylemi ise geçtiğimiz yılın haziran ayında Trabzon'un Düzköy ilçesindeki karakola yönelik bombalı saldırıydı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.