1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. PKK, Eruh katliamı için Kato Dağı’nda kutlama yaptı

PKK, Eruh katliamı için Kato Dağı’nda kutlama yaptı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki Kato Dağı’na çıkan yüzlerce PKK yandaşı, terör örgütünün 15 Ağustos 1984 tarihinde silahlı saldırılara başlamasının yıldönümünü kutladı.

A+A-

Geceyi dağda geçiren göstericiler, yaktıkları ateşle ‘Apo’ yazıp, havai fişek gösterisi yaptı.

PKK, 1984 yılının 15 Ağustos’unda, Siirt’in Eruh ve Hakkari’nin Şemdinli ilçelerinde ilk kanlı eylemini gerçekleştirmişti. Önceki gece yıllarca terör olaylarıyla anılan Kato Dağı’na çıkan kalabalık grup, katliama ilişkin kutlama düzenledi. Yöresel kıyafetler giyen kadın ve erkeklerin oluşturduğu grup, havaya silahla ateş açarken, yüksek tepelerde bulunan PKK’lıların da izli mermilerle havaya ateş açtığı görüldü. Alana, Abdullah Öcalan’ın posteri, PKK’yı sembol eden flamalar ve çatışmalarda ölen PKK’lıların fotoğrafları asılırken, çevredeki tepelerde yakılan ateşlerle ‘Apo’ yazıldığı görüldü. Kürtçe müzik eşliğinde halayların çekidiği gecede havai fişek gösterileri yapıldı. DBP’li Beytüşşebap Belediye Başkanı Nurettin Ataman da PKK’nın Eruh ve Şemdinli’de yaptığı silahlı saldırılardan söz ederek, örgütün yapısını ve gelinen çözüm sürecini anlattı.

13 terörist, 7 çocuk ile birlikte teslim oldu

Öte yandan Şırnak Valiliği örgütten kaçan 4’ü kadın 13 teröristin, yanlarında bulunan 7 çocukla beraber teslim olduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: “Böylelikle 21.03.2013-14.08.2014 tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçarak Habur Emniyet Amirliği’ne teslim olan şahısların sayısı toplamda 270 kişiye ulaşmıştır.” Şemdinli’de ise PKK’ya not ve ayakkabı götürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan iki kişiden  biri tutuklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.