1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ/EĞİTİM

  3. Otonom kontrollü ve yapay zeka ile çalışan robotlar yaptılar

Otonom kontrollü ve yapay zeka ile çalışan robotlar yaptılar

Özel Sanko Koleji ve Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi’nde okuyan öğrenciler, Mekatronik Laboratuvarı’nda otonom kontrollü ve yapay zeka ile çalışan robotlar yaptı.Mekatronik Laboratuvarı'nda sistem entegrasyonu ve tasarımı, güç elektroniği,...

A+A-

 

Özel Sanko Koleji ve Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi’nde okuyan öğrenciler, Mekatronik Laboratuvarı’nda otonom kontrollü ve yapay zeka ile çalışan robotlar yaptı.
 
Mekatronik Laboratuvarı'nda sistem entegrasyonu ve tasarımı, güç elektroniği, hareket ve gürültü kontrolü, otomotiv üretim uygulamaları, savunma sanayi, tıp, uzay ve havacılık sistemleri otomasyon ve özellikle robotik uygulamalar hayata geçiriliyor. Öğrenciler, yazılım, tasarım ve üretim aşamalarının yanı sıra kullanılan malzemeler dahil her şeyi okulun Mekatronik Laboratuvarı'ndaki imkanlarla gerçekleştirerek otonom kontrollü ve yapay zeka ile çalışan robotlar yaptı. Laboratuvarda yapılan çalışmalar sonucunda '10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2013 Robot Yarışmaları'na ilk defa katılan öğrenciler, ilk 8 takım arasına girerek 5. sırada yer almayı başardı. 
 
Sumo, mini sumo, çoklu mini sumo, çizgi izleyen, arama kurtarma, triatlon, çöp toplayan robot, mayın tarlası ve serbest kategorilerin yer aldığı yarışmaya Özel Sanko Liseleri Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü öğrencileri, üç kategoride katıldı. Yarışmada 12'si yurt dışından olmak üzere 40 üniversite ve 15 lise yer aldı. Toplamda 810 robotun ve 1000'in üzerinde katılımcının bulunduğu yarışmada, Özel Sanko Liseleri, 'Sanko Sumo Team’' adlı robotla ilk 8 derece arasına girdi. Öğretmenleri Orhan Çevik rehberliğinde tasarım ve kullanılan teknoloji ile ilgi çeken ve övgü alan robotları tasarlayan öğrenciler Burak Erkılıç, Furkan Adal, Derviş Arslan, Helin Batar, M. Zümrüt Karakaya, H. İbrahim Orhan, Anıl Zencirkesen, Fatih Baykal ve Burak Erdinç sertifika ile ödüllendirildi. 
 
Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, öğrencilerinin ayrıca tıp ve enerji alanlarında yaptıkları beş proje için uluslararası patent başvurusu yaptıklarına dikkati çekti. Köylüoğlu, fizik tedavi, kardiyoloji, nükleer tıp, sanayi ve savunma sanayi alanlarında proje çalışmaları yürüten öğrencilerinin yenilenebilir enerji temelli projelerinde doğal kaynakların tekrar kullanımına yönelik doğa ile barışık bir üretime sahip çıkma duyarlılığını gösterdiklerini belirtti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.