1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Operasyoncu polise örgüt soruşturması

Operasyoncu polise örgüt soruşturması

17 Aralık'ta patlak veren yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde daha sonra İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılan tayin ve değişikliklerden sonra şimdi de hem 17 Aralık hem de 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili ilk soru

A+A-

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına sonradan dahil edilen TMK 10'la yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Uçar'ın 17 bin sayfalık telefon dinleme kayıtlarını da incelettiği, teknik takip ve dinlemelerde görev alan personel hakkındaki delil karartma ve delil uydurma iddialarını da araştırdığı belirtildi. Ancak, TMK 10'la yetkili Başsavcıvekili "Şu an öyle bir şey yok" dedi. 

Bu arada İstanbul Emniyeti'ndeki polis müdürleri atamalarında ilk yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İdare mahkemesi, Hakkı Akçal hakkındaki atama kararını durdurdu. 17 Aralık operasyonu sonrası onlarca polis müdürü görevden alınmıştı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü  Hakkı Akçal da görevden alınanlar arasındaydı. Akçal, avukatı aracılığıyla "yürütmeyi durdurma" talebiyle İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme verdiği kararında, "Yeniden bir karar verilinceye kadar (davacının branşı itibariyle gördüğü -kritik- kamu hizmetinin yürütülmesinde ortaya çıkabilecek aksaklık ve arızalar göz önüne alındığında uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte görülen) dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir" dedi.
Bu arada Kocaeli ve Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde de bazı polis müdürlerinin görev yerleri değiştirildi. 300'den fazla atama kararının ardından 17 Aralık sonrası Türkiye genelinde yeri değiştirilen polis sayısı 7 bine yaklaştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.