1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. "On yıldan bir seçki" Ankara Kalesi'nde

"On yıldan bir seçki" Ankara Kalesi'nde

Ressam Gültekin Serbest'in son on yıllık çalışmalarından derlenen satışlı sergi Ankara Kalesi eteğinde Düven Antik'in yeni yerinde açıldı.

A+A-

Ressam Gültekin Serbest'in son on yıllık çalışmalarından derlenen satışlı sergi Ankara Kalesi eteğinde Düven Antik'in yeni yerinde açıldı.

Ressam, ÇAĞSAV Genel Sekreteri Gültekin Serbest'in son on yıllık çalışmalarından bir seçki Ankara Kalesi eteklerinde, Düven Antik'in yeni mekânında sergileniyor. On yıllık çalışmalardan yapılan bu seçki, izleyiciye antik obje ve eşyalarla içiçe bir galeride sunuluyor.

Gültekin Serbest, Kosova'nın çok sayıda edebiyatçı ve ressam yetiştirmiş Prizren kentinden ailesinin kucağında Ankara’ya göç ettiğinde henüz bir yaşını doldurmamıştı. Dolayisiyle büyüdüğü, serpildiği, okuduğu kent, bugün de Batıkent’teki atölyesinde çalışmalarını sürdürdüğü Ankara’dır. Üstelik ailenin ilk yerleşim yeri de Kale'nin eteklerindeydi.
Gazi Eğitim Resim Bölümü mezunu Gültekin Serbest'in uzunca bir dönem kuşlar ve ayçiçekleri vazgeçilmez konularıydı... Kuşlarda direnişi, özgürlüğü, sevgiyi, ayçiçeklerinde üretkenlik ve doğurganlık kavramlarını renkçi, soyut bir yaklaşımla, ama sürekli bir değişim içinde sorguladı.

Sonra bu simgeleri Anadolu ve Türk tarihinden izlenimlerle buluşturmaya, geçmişle günümüz arasında değişik köprüler oluşturmaya başladı. Bir ara karagöz-Hacivat da girdi tuvaline... Sonunda, Ankara'daki atölyesinde bu kez eski İstanbul kültürünü sorguladığını, çarpık kentleşmeye soyut eleştiriler getirdiğini gördük. Bu sorgulama sırasında tuvaline obje olarak giren yeni ögeler, at ve tavuskuşuydu.

Düven Antik'teki seçkide de son on yılda Anadolu ile İstanbul bağlamında Gültekin Serbest'in çeşitli ebatlarda işleri yer alıyor.

gul.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.