1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Olay Rektör istifa etti!

Olay Rektör istifa etti!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki 4 kişinin öldüğü katliamdan sonra Rektör Hasan Gönen istifa etti.

A+A-

Üniversitede 4 akademisyeni öldüren Volkan Bayar hakkındaki soruşturma taleplerini işleme koymadığı iddia edilen Hasan Gönen'in, FETÖ’nün üniversite yapılanmalarında etkin rol alan Şerif Ali Tekalan’la imzaladıkları protokoller ortaya çıkmıştı. Rektör Hasan Gönen’in ayrıca 2012 yılında FETÖ’nün Bosna Hersek’de önemli merkezlerinden biri olarak bilinen Burch Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hüseyin Padem’i de ziyaret ettiği de öğrenilmişti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen yaptığı açıklamada, "Devletimizin bekası, soruşturmanın selamati ve üniversitem başta olmak üzere devlet kurumlarımızın yıpratılmaması adına, görevimden istifa ediyorum" dedi.

NE OLMUŞTU
Osmangazi Üniversitesi’nde geçen hafta yaşanan olayda; Mikail Yalçın, Fatih Özmutlu, Serdar Çağlak ve Yasir Armağan, araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi. Olayın hemen ardından eğitim fakültesinde öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Ayşe Aypay, “İfade vermeye gitmemiş olsaydım Volkan Bayar’nın 5. cenazesi ben olacaktım. 1.5 yıldır defalarca şikayet dilekçesi verdik. YÖK ve rektörlük neden işlem yapmadı? Bütün dilekçelerimize rağmen Volkan Bayer’e dokundurtmadılar” sözleriyle hem YÖK’e hem de rektöre tepki göstermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.