1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. O da satılıyor

O da satılıyor

MANİSA’nın Akhisar İlçesi’nde 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan sigara fabrikasının 2 parseli, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden satışa çıkarıldı.

A+A-

İki parselin, toplam 796 bin 554.52 metrekare büyüklüğünde olduğu belirtildi.

Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından 1977 yılında temeli atılan, bugüne kadar atıl olarak bekletilen Akhisar Sigara Fabrikası’nın ne olacağı belirsizliğini koruyor. Devletin kasasından 200 milyon doların üzerinde para harcanan fabrika, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından daha önce iki kez satışa çıkarıldı. Yatırımcıların ilgi göstermemesi üzerine, Tekel’in borçları da dikkate alınarak, bina 2007 yılında hazineye devredildi. Ardından değişik projeler üretildi. Arazi, üniversite, polis okulu, depolar, eğitim kampusü, yurt binaları, resmi kurumlar, belediye hizmet alanı ve rekreasyon alanları olarak bölünmek istendi. Yeniden satışa çıkarılması amacıyla tekrar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredildi. 2008 yılında Ülker Grubu, süt tesisi kurmak için fabrikayı 49 yıllığına kiralamak istedi. Ancak, kira çok yüksek görülünce bundan vazgeçildi. Yetkili kurumların çalışmaları ve siyasilerin de girişimleri ile 2 ayrı tapuda bulunan toplam 1 milyon 200 bin metrekare alan 9 ayrı parsele ayrıldı.

2 PARSEL SATIŞA ÇIKTI

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Türkiye’deki 38 gayrimenkulün yeraldığı satış listesi içinde bulunan Akhisar Sigara Fabrikası’nın 2 ayrı parselinin satışa çıkarıldığı ilan edildi. Buna göre, Manisa ile Akhisar İlçesi Atatürk Mahallesi 2302 ada, 1 no’lu parseldeki 259 bin 121.93 metrekare yüzölçümlü gayrimenkul, 250 bin lira geçici teminat bedeli ve 500 lira ihale şartname bedeli ile, 2 bin 305 ada, 1 no'lu parseldeki 537 bin 432.59 metrekare yüzölçümlü gayrimenkul de 750 bin lira geçici teminat bedeli, 1500 lira ihale şartname bedeli ile satışa çıkarıldı.

İhalenin pazarlık usulü ile gerçekleşeceği, ihale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık arttırma suretiyle sonuçlandırılacağı belirtildi. Akhisar Sigara Fabrikası’nda bulunan toplam 796 bin 554.52 metrekarelik iki ayrı parsel için son teklif verme tarihinin 24 Ocak 2013 günü saat 17.00 olduğu açıklandı. Diğer 7 parselden 219 bin 927 metrekarelik alan üniversite yeri olarak ayrıldı. Bu parselde Tekel tütün deposu olarak kullanılan binalar bulunuyor.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.