1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Nevşehir de patates üretimi

Nevşehir de patates üretimi

Nevşehir'de 80 bin dekar alanda 320 bin ton patates üretildiğini söyledi.

A+A-

Nevşehir Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz yaptığı açıklamada, patates piyasasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Çeşitli etkenlerle patatesin kilogram üretim masraflarının 25-30 kuruş olduğunu kaydeden Yılmaz, üreticilerin 2012 yılı içerisindeki satış fiyatlarının ise maliyetin altında kaldığını söyledi.

Fiyatlardaki dengesizliği gidermek üzere sektördeki tüm paydaşlarla çözüm arayışına girdiklerini anlatan Yılmaz, "Geçen yıl Nevşehir Valiliği, milletvekilleri, üretici temsilcileri, pazarlama temsilcileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratları ile sivil toplum örgütlerinin katılımlarıyla Nevşehir Dedeman Otel'de ortak akıl toplantısı düzenlenerek, sorunlar ve çözüm önerileri gündeme taşınmıştır. O günden bu güne geçen zaman zarfında, ihracatla ilgili kanun uygulamalarında değişiklikler yaşanmış ve yeni pazarlarla birlikte patates ihracatında olumlu gelişmeler olmuştur. 2012 yılı tüm sezon boyunca ihracat 6 bin 566 ton gerçekleşmişken, 2013 yılı içinde bulunduğumuz Nisan ayı dahil 32 bin 757 ton ürün ihracatı yapılmış olup halen yoğun bir şekilde devam etmektedir" dedi.

Yılmaz, piyasada denge oluşturmak ve özellikle fakir vatandaşlar ile mültecilere yardım maksadıyla MEDAŞ'tan sağlanan parasal kaynakla il genelinde Valilik öncülüğünde, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün katkılarıyla TAREKS A.Ş. firmasınca 5 bin ton civarında patatesin alınarak ilgili yerlere gönderildiğini de açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.