1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Nejat Uygur hayatını kaybetti.

Nejat Uygur hayatını kaybetti.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Nejat Uygur, Medistate Kavacık Hastanesi'nde 19.45 sıralarında hayatını kaybetti.

A+A-

Doktor Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Kutlu Ufuk Altunbay ve oğulları basın toplantısı düzenledi.

"19.50'DE NEJAT BEY'İ KAYBETTİK"

Uygur'un doktoru Altunbay, usta sanatçının hastanelerine 26 gün önce geldiğini ifade etti. Nejat Uygur'un idrar yolları ve solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu bildiren Altunbay, "Tedavisi iyi gitmekteydi ancak son on gündür kanda bir madde gelişti. Bilinci gitti, tansiyonu düştü, ateşi yükseldi. Buna bağlı bu akşam solunumu iyice gerileyince, solunum cihazına bağladık. Saat 19.50'de Nejat Bey'i kaybettik" diye konuştu.

"BUNDAN SONRA ÖLÜMSÜZDÜR NEJAT UYGUR"

Uygur'un oğlu Behzat Uygur da babalarının herkes tarafından sevildiğini dile getirerek, "O herkesin babası. Herkesi akrabam gibi görüyorum, seyirci olarak değil. Annem kocasını kaybetti. Sevenleri Nejat Uygur'u kaybetti. Biz babamızı kaybettik. Bundan sonra yaptığı herşeyle hatırlanacaktır. Bundan sonra ölümsüzdür Nejat Uygur. Başımız sağolsun. Sanırım Çarşamba günü vedayı gerçekleştireceğiz Teşvikiye Camisi'nde. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. Babam her zaman 'büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öperim' derdi. Biz de öyle veda edelim" ifadelerini kullandı. Süheyl Uygur ise Türkiye'nin bir efsaneyi kaybettiğini anlatarak,şunları söyledi: "Çok üzüntülüyüz. Bize hep durumunu sorardınız. Biz de bilgi verirdik. İnternet sitelerinde, hep yalan haberler çıkardı. Ama kaybettik babamızı. Başımız sağolsun." Uygur'un diğer oğulları oğulları Süha ve Ahmet Uygur da toplantıya katıldı.

Tiyatro sanatçısı Nejat Uygur’un vefatı nedeniyle Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Alişan, Okan Karacan, Seren Serengil, Deniz Arman gibi isimler Kavacık’ta bulunan Medistate hastanesine geldi. Uygur’un vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Mustafa Sarıgül “Nejat Baba gülen ve güldüren bir sanatçıydı, zaman zaman bir heykeltıraş zaman zaman bir sporcuydu. Mizah dünyamız çok önemli bir ışığını kaybetti. Nejat Baba’nın bize bıraktığı mizah anlayışı ve nezaketi her zaman gönlümüzde yaşayacak" diye konuştu. Nejat Uygur için Çarşamba günü Şişli Kent Merkezi’nde düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılanacağını belirten Sarıgül, cenazenin Zincirlikuyu mezarlığına defnedileceğini söyledi. Hastaneye gelen isimlerden Alişan da Süheyl Uygur’u hastaneye kendisinin getirdiğini birkaç saat sonra ise vefat haberini aldığını belirterek, ‘Mekanı cennet olsun’ dedi. Seren Serengil ise Nejat Uygur için ‘Babamın yakın arkadaşıydı. Çok önemli adamları erken kaybediyoruz. Onlar ölümsüz olmalı, ölmemliler’ dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL "NEJAT UYGUR'UN DAİMA TAKDİRLE HATIRLANACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tiyatro sevgisi, başarılı sanat hayatı ve canlandırdığı karakterlerle sanat dünyasında saygın yer edinen Nejat Uygur'un daima takdirle hatırlanacağını belirtti. Tiyatro ve sinema sanatçısı Nejat Uygur'un vefatını teessürle öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, yayınladığı mesajında şunları kaydetti: "Türk tiyatrosuna uzun yıllar emek veren usta sanatçı Nejat Uygur'un vefatı, şüphesiz her yaştan sanatseveri derinden üzmüştür. Tiyatro sevgisi,başarılı sanat hayatı ve canlandırdığı karakterlerle sanat dünyamızda saygın biryer edinmiş olan Uygur, daima takdirle hatırlanacaktır. İnsanımızı her zamantebessüm ettirmeyi başaran seçkin sanatçımız Nejat Uygur'a Allah'tan rahmet,Uygur ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.