1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Nahçıvan -Beşeriyetin Beşiği 3.Uluslararası Resim Festivali

Nahçıvan -Beşeriyetin Beşiği 3.Uluslararası Resim Festivali

Bu yıl yapılacak Nahçıvan -Beşeriyetin Beşiği 3.Uluslararası Resim Festivaline yedi ülkeden ressamlar davet edildi. Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan,Gürcistan, Dağıstan-Rusya, İran, Umman Sultanlığı'ndan olmak üzere 54 sanatçı katılacak.

A+A-

Festivalin esas teşkilatçıları Nahçıvan Muxtar Respublikası Ali Meclisi yanında Bilik Fondu ve Naxçıvan Muxtar Respublikanın Ressamlar Birliği'dir.

Festival 25 mayıs günü Azerbaycan'ın ilk realist ressamı genç yaşta yaşamını yitiren ünlü ressam Behruz Kengerli adına Ressamlar Parkının açılış töreninin açılışı ile başlayacak. İlerleyen günlerde kentin tarihi ve kültür değeri olan yerler, müzeler gezilecek. Bir gün de ressamlar canlı performans sergileyecekler. Yapılan eserler düzenlenecek sergi ile izleyicilerin beğenisine sunulacak ve  Nahçıvan Devlet Resim Galerisinde yapılan törende katılımcı sanatçılara plaket ve çeşitli hediyeler verilecek. Daha sonra serginin katalogu yapılarak sanatçılara gönderilecek.

Birlik başkanı Ulviyya Hamzeyeva sanatçıları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu; sanata ve barışa, dostluğa katkı sağladıklarına inandıkları için uzun yıllar festivali yapmayı planladıklarını söyledi.

  HS/

nahcivan.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.