1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Müzakere masasından ya anlaşma veya savaş çıkar'

'Müzakere masasından ya anlaşma veya savaş çıkar'

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Kongresi'ne katılarak 'Çözüm sürecini' değerlendiren DBP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, "O masadan, müzakere ve diyalogdan ya anlaşma ya da savaş çıkar. İkisinin ortası yoktur. O masanın

A+A-
Ayna, Kürt halkının taleplerinin karşılanması gerektiğini anlatırken devletin Kürt halkının taleplerini karşılaması gerektiğini, Terörle Mücadele Yasası var olduğu sürece demokratik mücadelenin önünün açılmayacağını söyledi. Emine Ayna, şöyle devam etti:
 
"Ben 'Özerk Kürdistan' dediğimde terörle mücadele yasasına girer. Demokratik mücadelemi nasıl vereceğim? Bir çok ülkede bazı partiler referandum istiyor, kimi evet, kimisi hayır diyor. Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Bese Hozat, nasıl gelip burada demokratik mücadele yürütecekler? Şu anda koşullar yok. Peki nasıl olacak bu iş? Silahların kökten susabilmesi için demokratik mücadelenin önünün açılması lazım. Buna ilişkin tek bir açıklama yok. Başka bir şey daha. Yarın seçim olacak, yüzde 10'luk barajı kaldırın. Bu barajın varlık nedeni Kürtlerin siyaset yapmaması içindir. Bırakın, Kürtler siyaset yapsın. İki yıldır Anayasa değişikliğini gerektirmeyeceklerden biri de Terörle Mücadele Yasası ile yüzde 10 barajıdır. Bunları kaldıralım." 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum