1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Murat Yazan: Hedefimiz Gaziosmanpaşa'yı marka haline getirmek

Murat Yazan: Hedefimiz Gaziosmanpaşa'yı marka haline getirmek

Haber sitemiz yazarlarından Murat Yazan, Gaziosmanpaşa'dan CHP-İYİ Parti ittifakından Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. Yazan'la yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

A+A-

- Gaziosmanpaşa’da CHP – İYİ Parti İttifakından Belediye Meclisi Üyesi adayı oldunuz. Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

- 1971 Bursa doğumluyum. 4 yaşında ailemle birlikte İstanbul’a yerleştik. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümünü yüksek not ortalamasıyla bitirdim. Marmara Üniversite’sinde Aile Danışmanlığı eğitimi aldım. Halen kendi danışmanlık merkezimde faaliyetimi sürdürüyorum. Yeniden Aydınlanma Derneği’nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyorum. Dernek olarak fikir ve projeler üretiyoruz.

- Bildiğimiz kadarıyla siyasete gireli çok olmamış. Siyasete girmenize neler neden oldu?

- Evet 1.5 yıldır siyasetteyim. Sayın Meral Akşener parti kurmasaydı girer miydim, emin değilim. Daha önce uzun süre geri durdum çünkü siyasetin kirlenmeye uygun bir alan olduğunu düşünüyordum. Adımlarınızı doğru atmaz ya da nefsinize hakim olmazsanız bu tehlike mevcut. Ancak ilkelerinizin arkasında durursanız kirlenmiyorsunuz. Siyasette çok insan tanıdım, partilerin iç dinamiklerine şahit oldum. 1.5 yıllık kısa tecrübeden sonra fikir ve proje üreterek ülkesine katkıda bulunacak herkesin, akademisyenlerin, sanatçıların siyasete girmeleri gerektiğini düşünüyorum. Yönetimlere talip olmazsanız başkaları tarafından yönetiliyorsunuz. Siyaset alanının daha zenginleşmesi gerekli.

- Neden Gaziosmanpaşa? Neden Belediye Meclisi Üyeliği? Projeleriniz neler?

- Birçok nedeni var. Birincisi, yaşadığım yer Gaziosmanpaşa ve buradaki deneyimlerim bana bu ilçeye gerçekten el atılması gerektiği düşündürdü. İkincisi, biraz sonra anlatacaklarımı gerçekleştirebileceğimiz güçlü ve saygın bir Belediye Başkan Adayı Erkan Kaya var. İlkinden başlayalım. Kadıköy’de büyüdüm. Çevrem kütüphaneler, sinema ve tiyatrolar, sosyal alanlar, spor alanları, satranç oynanıp sohbet edilen kafelerle doluydu. Yaşadığınız yer sizi besleyip dönüştürüyor. Siz de yaşadığınız yere üretimlerinizle katkı sunuyorsunuz. Gaziosmanpaşa’daki gençlerin aynı imkanlara sahip olmaması için hiçbir neden yok. Gaziosmanpaşa’da bırakın kütüphaneyi, büyük kitabevleri yok. Varsa da ben karşılaşmadım henüz. Kitap alacağım zaman Beyoğlu, Kadıköy ya da Beşiktaş’a gidiyorum. Spor alanları çok sınırlı. Sosyal mekan ve cafe deyince çoğu duman altı olmuş nargile cafeleri görüyorsunuz. Bu alanlar çok yetersiz. Yeşil alanlar yok denecek kadar az. Gaziosmanpaşa alanı dar olan bir ilçe ve neredeyse her yer beton olmuş. Bu konularda çok çalışmak gerekli. Ben de Erkan Başkan’ın sosyal projeler komitesinde bu çalışmalara destek vermeye çalışıyorum.

- Çözüm önerilerinizi özetler misiniz?

- Kök salmış ve kronikleşmiş sorunlara tek cümlelik çözüm önerileri beni oldum olası ürkütmüştür. Birçok faktör birbiriyle eklemlenirse çözüme ulaşılabilir. Örnekle anlatayım. “Yeşil alan yapacağın” demek kolay ve cezbedici bir cümledir. Arazi buldunuz ve yaptınız, gerekli önlemleri almazsanız o alan madde ve alkol bağımlılarının yatağı olur. Yeşil alan oluşturduğunuz mahalle sakinleri “yapmaz olsaydınız” noktasına gelir, çocuklarını sokağa salamazlar. Öncelikle bu alanın güvenliğinin emniyet ve zabıta tarafından sağlanması gerekir. Yeter mi? Yetmez. Madde ve alkol bağımlıları da vatandaşlarımız ve aileleri bu durumdan rahatsızlık ve üzüntü duyuyorlar. İstanbul’da rehabilitasyon hizmeti veren kurum sayısı sınırlı. Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni kazanınca bağımlılar için rehabilitasyon merkezleri kurmak öncelikli hedeflerimizden. Ayrıca aileler için seminer çalışmaları yapacak, bağımlılığı çocuk yaşlardan itibaren önlemeye yönelik eğitimler vereceğiz. Ailelerimizin bu konudaki farkındalıklarını artırmaya yardımcı olacağız. Çocuklarındaki değişimleri gözlemeleri ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uzmanlarımızca eğitilmelerini sağlayacağız. Gördüğünüz gibi “yeşil alan” sadece yeşil alandan ibaret değil. Her soruna bu şekilde yaklaşıyoruz. Vaatlerimiz birer cümleden ibaret değil. Her birinin arkasında ciddi bir çalışma ve emek yatıyor.

- 1 Nisan sabahı nasıl bir Gaziosmanpaşa hayal ediyorsunuz?

- Erkan Kaya’nın, dolayısıyla Gaziosmanpaşalıların kazanacağı bir gün olacağına eminim. Çok kaliteli ve işinde uzman bir kadromuz var. İşinin ehli avukatlar, akademisyenler, eğitimciler, bilim insanları, mimarlar, kent bilimcileri, esnaflar, iş insanlarından oluşan heyecanlı bir ekibimiz var. Uzun ve zorlu bir süreç olacak. İnsan ve hizmet odaklı bir çalışma yürüteceğiz. Hedefimiz Gaziosmanpaşa’yı kökten dönüştürerek marka haline getirmek. Sarıgöl’den dünyaca ünlü müzik ve dans sanatçıları neden çıkmasın? Gaziosmanpaşa meydanında, Küçükköy meydanında neden büyük markalar, büyük kitapevleri olmasın? Ufkumuz, vizyonumuz ve kadrolarımızla 1 Nisan’da Gaziosmanpaşa’ya güneş doğacak.  

- Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyor, seçim çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.