1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MHP'ye tepki yağdı: Milliyetçiler Günü Değil Türkçüler Günü

MHP'ye tepki yağdı: Milliyetçiler Günü Değil Türkçüler Günü

MHP'nin 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde paylaştığı mesaja tepki yağdı. Paylaşımın altına yapılan yorumlarda, 3 Mayıs'ın 'Türkçüler Günü olduğu hatırlatıldı.

A+A-

Siyasiler, 3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabı Twitter'dan kutlama mesajı paylaştılar.

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinin anıldığı gün. Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayişi"ni anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlandı. Başta Türkçülük Günü olarak kutlansa da daha sonraki senelerde devam eden bu toplantılarla Türkçüler Günü adını aldı.

3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla siyasiler de günün anlam ve önemine dair mesajlar paylaştı. 

İŞTE O PAYLAŞIMLARDAN BAZILARI:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda
"Türk’ün aleyhinde olan adaletsiz düzeni reddederek tarih yazan Türk büyüklerimizin davalarını;
Aklı, bilimi ve ahlaki değerleri rehber edinerek yaşatacağız."#3MayısTürkçülerGünü kutlu olsun…"
ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 3 Mayıs Türkçüler Günü'nü, "Türk Milliyetçiliğini ayakları altına alanlar ve onlarla yol yürüyenlerin değil, Türklük bilinci ile vatanına, vatandaşına hizmet edenlerin iktidar olduğu bir Türkiye özlemi ile.. 3 Mayıs Türkçüler Günü kutlu olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene." sözleriyle kutladı.

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun;
"3 Mayıs 1944'te Türk milliyetçilerine reva görülen zulmün yıldönümünde, başta Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere, haksız şekilde yargılanan Türkçüleri saygı ve rahmetle anıyor, #3MayısTürkçülükGünü'nü kutluyorum."
"Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanlar ve Bozkurt işareti yapmak için onlardan izin alanlar hariç herkesin #3MayısTürkçülerGünüKutluOlsun" 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise , "Bazı olaylar vardır ki, sonucu ne olursa olsun zihinlerde muhteva inkılâbı yaratır ve bir milletin tarihine yön verir. Bayramımız kutlu olsun..." ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel de, Türkçülük davasının sembol ismi Hüseyin Nihal Atsız'ın 
"Bin cihana değişmem Şu öksüz Türk'lüğümü..." sözünü paylaşarak 3 Mayıs Türkçüler Günü'nü kutladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 3 Mayıs Türkçüler Günü’nü şu sözlerle kutladı:  “Orta Asya’dan Anadolu’ya değerlerimizi yaşatan, milli bilinç ile köklerimize tutunan ve ömrünü istiklale adayan atalarımızın ruhu şâd, 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da 3 Mayıs Türkçüler Gününü Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Türklük benim en derin güven kaynağım, en engin övünç dayanağımdır." sözüyle kutladı.

24. Dönem Milletvekili-TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan da  3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Atatürk'ün “Türkçülük öyle şerefli bir bayraktır ki, bu bayrağı vatanın her köşesinde durmadan dalgalandırmak her Türk’ün ilk ve milli vazifesidir.” sözünü paylaştı.

MHP 'TÜRKÇÜLER GÜNÜ'NÜ DEĞİL MİLLİYETÇİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, henüz bir kutlama mesajı yayımlamadı. MHP ise resmi twitter hesabından Türkçüler Gününü değil Milliyetçiler Günü'nü kutladı. 

Mesajda şu ifadelere yer verildi: "3 Mayıs Milliyetçiler Günü Kutlu Olsun"

MHP'nin 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde paylaştığı bu mesaja tepki yağdı. Paylaşımın altına yapılan yorumlarda 3 Mayıs'ın Türkçüler Günü olduğu hatırlatıldı ve şu soru soruldu "TÜRK DEMEKTEN NEDEN KORKUYORSUNUZ?"

İŞTE O TEPKİ YORUMLARINDAN BAZILARI:

 

turkculer.jpgturkculer-1.jpg


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.