1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. '‘MHP’LİLER TABANINI KORUYAMADI''

'‘MHP’LİLER TABANINI KORUYAMADI''

Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday İhsanoğlu’nun yüzde 38 bandında oy alması CHP’de adeta şok etkisi yarattı.

A+A-

Dün genel merkez sonuçların açıklanması ile büyük bir sessizliğe bürünürken, sonuçların kesinleşmeye başladığı akşam 22.00 sıralarında neredeyse tamamen boşaldı.
 
Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre; İller bazında partinin oylarını analiz eden CHP kurmayları “CHP seçmeni sandığa giderek partisine sahip çıktı. Özellikle büyükşehirlerde partinin daha sol kanadında olan kısmi tepkili olan kesimden Selahattin Demirtaş’a bir oy kayması var. İstanbul ve İzmir’de bu tablo daha belirgin görülüyor. Tepkili bir kesimin de sandığa gitmediği de gözlemleniyor. Türkiye haritasına bakıldığında CHP’nin birinci parti olduğu illerde yine haritayı şekillendirdiği görülmekte” değerlendirmesi yapıldı. CHP’den Demirtaş’a yüzde 2’ye yakın oy kaydığı görüşü de partide dillendirildi.
 
Yüzde 6 ile 8 arası kayma
MHP’ye yönelik yapılan analizlerde, “Yozgat’ta MHP’nin yüzde 30’luk bir oranı söz konusu, CHP’nin yüzde 8 oyu var. Tüm çatı ele alındığında yüzde 42-43 gibi bir oy oranı görülürken alınan oy yüzde 33 bandında kaldı. MHP tabanından Erdoğan’a ciddi bir yönelme olduğu ortada. Erzurum’da da son seçimlerde MHP 28, CHP 1.5 oy aldı. Ancak İhsanoğlu’na yüzde 18 oy çıktı. Yine MHP tabanında ciddi bir kayma olduğu net” ifadelerine yer verildi. MHP’den Erdoğan’a yüzde 6 ile 8 arasında oy kayması yaşandığı belirtildi. CHP’de yerel seçimlerde başlayan, “sağa açılma” politikalarının partide tamamen çöktüğü ve artık bu politikanın, “yeniden değerlendirilmesi” gerektiği yorumları yapıldı. Bazı parti yöneticilerinin ilk MYK toplantısında bu konuyu gündeme getirecekleri ifade edildi.
Yerel seçimlerde yüzde 26 oy alan CHP ile yüzde 18 oyu olan MHP’nin toplamının yüzde 44’ü bulmasına rağmen çatı adayın yüzde 40’ın altında oy alması, CHP’de bir grubun Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığını tartışmaya açmasına yol açtı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.