1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. MHP'li Yeniçeri Erdoğan'ı sorumlu tuttu

MHP'li Yeniçeri Erdoğan'ı sorumlu tuttu

MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri yine açtı ağzını yumdu gözünü. MHP2li vekil çözüm süreci ile ilgili Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalarda bulundu

A+A-

 

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP'yi çözüm sürecinin önünde engel olarak gösterdiğini savunarak, "Başbakan çözüm sürecinin Bize saldırı olursa bundan Başbakan, Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin sorumlu olacak. Bir ülkücünün burnu kanarsa, sorumlusu Başbakan Erdoğan ve hükümetidir" dedi. Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, milletin, İzmir'deki Bayrak Mitinginde AK Parti'ye kırmızı kart gösterdiğini söyledi.
 
BU TOKAT AK PARTİ'Yİ KENDİNE GETİRECEK
 
MHP'nin İzmir mitinginin, ülkeyi sonu belirsiz felakete sürükleyenlerin suratına "tokat gibi" indiğini ifade eden Yeniçeri, "Bu tokat AKP'yi ya kendine getirecek ya da kendin geçirecektir" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan'ın milletle bağını kopardığını ve bu nedenle her fırsatı kullanarak MHP'ye saldırdığını öne süren Yeniçeri, MHP ve ülkü ocaklarına karşı iftira, itibarsızlaştırma ve komplo organizasyonlarının devreye sokulduğunu iddia etti. Yeniçeri, "İzmir mitingi, kırmızı şal görmüş boğa misali AKP'yi daha da hırçınlaştırmıştır" dedi.
 
SORUMLUSU ERDOĞAN'DIR
 
İktidarın önümüzdeki günlerde emniyet, MİT ve diğer operasyonel güçleri MHP'nin ve ülkücülerin üzerine süreceği iddiasında bulunan Yeniçeri, Genel Başkan Bahçeli'nin, eleştirdiği akil adamları hedef göstermekle suçlandığını ifade etti. Süreci eleştirdikleri için kendilerinin de tehditler aldığını öne süren Yeniçeri, vatanın birliğini, milletin bütünlüğünü ve Cumhuriyet'in kurucu iradesini savunduklarını belirtti. Yeniçeri, "Başbakan çözüm sürecinin önünde engel olarak bizi hedef gösteriyor. Bize saldırı olursa bundan Başbakan, Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin sorumlu olacak. Bir ülkücünün burnu kanarsa, sorumlusu Başbakan Erdoğan ve hükümetidir" dedi.
 
Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanlığı'nın eylemlerde biber gazı yerine müzakereci kullanacağına dair yönergesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Demek ki müzakerecilerin tadını aldılar" dedi. Müzakerecilerin iktidarı övdüğüne işaret eden Yeniçeri, "İçişleri Bakanı'nın polis teşkilatını kaldırıp yerine akiller ordusu kurmasında yarar var. Asayişi bozanları ikna etsinler" ifadesini kullandı.
 
PKK  HÜKÜMETLE OYNUYOR
 
Terör örgütünün yöneticilerinden Murat Karayılan'ın çekilme takvimini 24 Nisan'da açıklayacağına dair haberlerin hatırlatılması üzerine de Yeniçeri, "1200 tane çete başının bir ülkeden çıkarılması için terör örgütüne yalvarıyorsanız, vah Türkiye'nin haline. Teröristlerin tek çıkış yolu var; silahlarını emniyet güçlerine teslim etmek ve adalete sığınmaktır. Çekilmeyi 7 aya yaydılar. Terör örgütü kedinin fareyle oynadığı gibi hükümetle oynuyor" diye konuştu.
 
Yeniçeri, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Başbakan Erdoğan'a Gazze'ye gitmeme telkininde bulunmasına ilişkin değerlendirmesinin ne olduğu sorusunu, "Bunlar eskiden de yapılıyordu ama diplomatik yollardan yapılıyordu. Müsait olana her şey yapılır. Siz müsait olmadıktan sonra kimse sizin onurunuzla, haysiyetinizle kişiliğinizle oynayamaz" şeklinde yanıtladı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.