1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. ”MHP’de siyaset yapma imkanım kalmadı”

”MHP’de siyaset yapma imkanım kalmadı”

Önce, Manisa İl Başkanı Erhan Öztürk’ün görevden alınıp teşkilat geçici olarak kapatıldı. Ardından, Selendi’nin MHP’li Belediye Başkanı Yasin Dumlupınar, “MHP’de siyaset yapma imkanım kalmadı” diyerek partisinden istifa etti.

A+A-

Cumhur İttifakı adayları açıklandıkça, MHP teşkilatlarındaki yaprak dökümü de hızlanıyor. Önce, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim öncesi MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk görevden alındı, il teşkilatı geçici olarak kapatıldı.

Açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi. Semih Yalçın, "Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk görevden alınmış, Manisa İl Teşkilatı geçici olarak kapatılmıştır. Yeni Manisa İl Teşkilatı önümüzdeki hafta kurulacaktır" dedi.

Parti, gelen bu haberle çalkalanırken, Selendi’nin MHP Belediye Başkanı’nın istifası herkeste şok etkisi yarattı.

“MİLLETVEKİLİNİ ADAY GÖSTERDİLER”

Eski Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş'ın MHP'den milletvekili adaylığı için belediye başkanlığından istifa etmesi sonrası meclis üyelerinin çoğunluğuyla 1 Mayıs 2018 tarihinde Selendi Belediye Başkanlığına Yasin Dumlupınar seçilmişti. Ancak Dumlupınar, Genel Merkezin 31 Mart seçimlerinde eski başkan Nurullah Savaş’ı yeninden aday göstermesi sebebiyle partisinden istifa etti.

“HİZMETLERİM ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI”

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerinde de MHP Belediye Başkan adayı olmam şartıyla şahsıma o günkü belediye başkanı ve MHP Genel Merkezi tarafından belediye başkanı olmam teklif edildi. Belediye Meclisi tarafından yapılan seçim sonucunda belediye başkanı seçilerek 1 Mayıs 2018 tarihi itibariyle göreve başladım. Belediyemizin imkanları ölçüsünde ilçemize hizmet ettim. Bu süreçte büyükşehir belediyesi ile uyum içerisinde çalışma adına çaba ve gayret gösterdim, ancak hiç anlaşılmadık bir şekilde iyi niyetimize rağmen hizmetlerim engellenmeye çalışıldı. Şahsıma karşı yapılan bütün bu olumsuzluklardan sonra MHP’de siyaset yapma imkanımın kalmadığını düşünerek bu günden itibaren MHP’den istifa ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.