1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meral Akşener'den Erdoğan'a: Hayırdır Erdoğan?

Meral Akşener'den Erdoğan'a: Hayırdır Erdoğan?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması teklifinin AKP'nin oylarıyla reddedilmesinin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulundu.

A+A-

İYİ Parti, Ayasofya'nın toplu ibadete açılması için Meclis'e önerge verdi. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun imzası ile sunulan önergeye AKP ret, MHP ve HDP ise çekimser oy kullandı. Önerge reddedildi.

Önergenin reddedilmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akşener, İYİ Parti resmi Twitter hesabından paylaşılan, ''Siyasette #GeriVites'in ne olduğuna ve nasıl yapıldığına dair bu öğretici nitelikteki tutumundan ötürü @Akparti'ye teşekkür ederiz'' sözlerini alıntılayarak, ''Hayırdır Sayın Erdoğan'' diyerek Erdoğan'a göndermede bulundu.

212656320-aksener.jpg

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
İstanbul’un fethinin 567. yıldönümünde Ayasofya’da Fetih Suresi okunmasının ardından Yunanistan'dan tepki gelmişti. Yunanistan'ın açıklamalarının ardından Erdoğan, ''Yunanistan boş durmuyor, kuru sıkı atıyor. Türkiye'ye laf atılır mı? Sen kiminle dans ediyorsun? Haddini bil! Sen haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı şey bellidir'' ifadelerini kullanmıştı.

AKP NE DEMİŞTİ?
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya'nın ibadete açılması önerisi ile ilgili yaptığı açıklamada önergeyi reddedeceklerini ve temmuz ayında gerekli adımların atılacağını söyledi. Mehmet Muş'un yaptığı açıklama şöyle.

"TBMM'de devam eden Ayasofya'nın cami olarak tekrar kullanıma açılmasıyla ilgili "İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz ama temmuzda gerekli adımlar atılacak."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.