1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meral Akşener'den anket açıklaması!

Meral Akşener'den anket açıklaması!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, son anketlerde Cumhur İttifakı'nın bazı şehirleri kaybettiğini söyledi.

A+A-

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İYİ Parti lideri Akşener, YSK’nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın adaylık başvurusuna yönelik soruya şöyle cevap verdi:

“Sayın Erdoğan için esasında YSK’nın toplantısının Türkiye’deki hukuk ihlalleri açıcından düzeltmek, itirazları ve kanaati ortadan kaldırmaya yönelik bir adım gibi görülerek tarafsızlık ilkesi içinde davranılarak bir fırsat olarak değerlendirilebileceğini düşünmüştük. Ama böyle bir şey olmadı. Türkiye’de hukuk uzun zamandır guguk durumda. Ama ilginç olanı bugün 28 Şubat. O dönemlerde Sayın Erdoğan ‘güçlünün değil haklının hukuku’ derdi. Allah’ın sopası yok. Dünün mağdurları bugünün mağrurları durumunda. Bu şartlara rağmen mücadele etmeye devam ediyoruz. Şartlarımızı biliyoruz. Şartlara rıza gösterip gider evimizde yaşayabiliriz. Her birimiz çokta iyi bir hayat yaşayabiliriz. Ama bu mücadele sürmek zorunda. Türkiye’nin hukuk devleti olması ve demokrasinin işlerliği, işsizliğin önüne geçilebilmesi, sendikacılığın önüne konulan engellerin kaldırılabilmesi için hukuk lazım. Buna bağlı olarak demokrasinin işlevsel hale gelmesi lazım. “

Türkiye’nin yandığını ifade eden Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ekonomi olarak yanıyor, mutfaklar yanıyor. Bu kararı bekliyorduk. Ama en ayıp olanı YSK Başkanı Sadi Güven’in alay ederek İYİ Parti Temsilcisine söylediği, ‘Genel Başkanına git söyle. Çok gayret ettim’ sözleridir. Çok çirkin bulduğum bir tavırdır. Ben bu işte tarafım anlamı taşır. Dolayısıyla bu mücadele devam edecek. Mersin’de yarıştan kopmuş değiliz. Bir sürprizimiz olacak. O yarıştan kopmuş değiliz. Bütün engellere rağmen o engelleri kırarak Mersin’de çok güçlü bir şekilde Büyükşehir belediyeyi yönetmek için talip olacağız. Burhanettin Bey ile iki formül üzerinde konuşmuştuk. Fakat Burhanettin Bey kendisi arkada önde biri gibi bir yola tevessül etmeyeceğini söyledi. Adayımız var. Kazanacak bir aday. Güçlü bir isim. Kazandıktan sonra o belediyeyi yönetecek bir adayımız. En güçlü şekilde rekabetin içinde olacağız. Adayımız, ben ve Burhanettin Bey kazanmak için çalışacağız.”

ANKET AÇIKLAMASI

YSK'nın her sandık için 365 fazladan oy pusulası göndermesinin sorulmasının üzerine Akşener, ”Benim referandumdan bildiğim bir şey var. Büyükşehirlerde insan unsuru önemli. Referandumda hayır kararının çıkmasında gayretimiz oldu. Sandığı insanlar korur. CHP ve İYİ Parti olarak gönüllüler dahil sandık görevlilerimizi doğru konumlandırabilirsek hile aza iner. Dolayısıyla bunları başaracağız. Nasıl Ankara ve İstanbul’da hayır çıktıysa, bütün bu operasyonların bu önlemlerin arka planında o var İstanbul’u kaybettiler. Bu gerilimin bu hakaretlerin iftira ve isnatların arka planında o var. Dolayısıyla İstanbul’u kaybettiler. Ankara’yı zaten bir kanat halinde Cumhur ittifakının tabanında bile kaybedildiği şeklinde. Bursa’yı kaybettiler. Adana aynı şekilde. Mersin’i kaybedecekler. Balıkesir’de İsmail Bey çok önde. Denizli ve Manisa’da kafa kafaya bir durum söz konusu. Samsun’da benzer durum söz konusu. Ak Parti açısından kale kabul edilen birçok yer kaybedilmiş görünüyor. Dolayısıyla bize düşen adaylarımızın ve seçmenimizin çalışma tutumuna karşılık sandıkları korumaktır. 365 değil 565 yapsın sorun yok. Çalışılacak.”

"FABRİKALAR SATILIRKEN İSTİHDAM NASIL YARATILACAK?"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2,5 milyon istihdam hedefi koymasının sorulmasına Akşener, “Nasıl yani? Sorusunun cevabı yok. Üniversite mezunu ve genç işsiz oranı yüzde 24, yüzde 12 genel işsizlik oranı. Bunların önemli bir kısmı umudunu kaybetmiş. İş aramaktan vazgeçmiş. Tencere yanıyor. Rahmetli Demirel’in söylediği gibi ‘Tencere bütün iktidarları sallar’. Tencere, tencere ve tencere. Çok seviniriz 2,5 milyon insana istihdam yaratılmasına ama fabrikaları satarken nasıl yaratacaklar orası karışık“ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.