1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meral Akşener Yozgat'ta: İlk turda kazanacağız

Meral Akşener Yozgat'ta: İlk turda kazanacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da katıldığı Yozgat mitinginde vatandaşlarla buluştu. Akşener, "Kazandık, kazandık. Buraya gelirken bazılarının konuşmalarını gösterdiler, Recep bey diyor ki; 'Çirke

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri öncesi Anadolu’yu karış karış gezmeye devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Mansur Yavaş Yozgatlı vatandaşlarla buluştu.

"MİLLET İRADESİNİN ÖNÜNDE DURULMAZ”

Yozgatlı vatandaşların coşkulu alkışlarıyla kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ayın 14’ünde seçime gidiyoruz milletimiz iradesini sandığa yansıtacak. Şimdiye kadar çok seçim yapıldı ya millet iktidara devam dedi ya da değiştirdi. Değiştirdiği zaman eski yönetim iktidarı devretti. Millet iradesinin önünde durulmaz. Bunu herkesin kabul etmesi lazım. Herkesin verdiği oy azizdir. Hepsi başımızın üzerindedir. İnsanlar farklı farklı düşünebilir herkes bir tercih yapacak buna hepimiz saygı duyacağız. Öyle bir döneme girdik ki 65 milyon seçmen var kendileri gibi düşünmeyenleri, kendilerine oy vermeyenlere sadece bize oy vermiyorsunuz deyip de terörizmle suçlamak neyin nesi Allah aşkına” diye konuştu.

"KORKUDAN PKK’NIN ARKASINA SAKLANIYORLAR"

2019 seçim sürecinde de aynı şeylerin yaşandığının altını çizen Yavaş, “Anketlerde sıkışınca iftiralar ve nefret siyaseti, toplumu ayırıcı siyaset maalesef gün yüzüne çıktı. 2019 seçimlerinde biz seçime girdiğimiz zaman önce dediler ki ‘işçileri çıkaracaklar’ o da yetmedi ‘sosyal yardımları kesecekler’ Ankara halkı bunları dinlemedi çünkü 25 yıl Ankara’da rant imparatorluğu vardı ve bunu sona erdirmeye karar vermişlerdi. ‘Eğer Mansur Yavaş seçilirse PKK’lılar işe başlayacak su sayaçlarını okuyacak’ dediler nerede PKK’lı bir tane PKK’lı buldunuz mu? Korkudan PKK’nın arkasına saklanıyor bunlar. Devletin bekası tehlikede dediler açılım sürecinde sadece PKK’nın talepleri üzerine söktükleri T.C. tabelalarını seçildiğimiz hafta Ankara Büyükşehir Belediyesine geri astık. Mevsimlik milliyetçi bunlar, mevsimlik muhafazakâr. Ülkenin bu duruma gelmesinin en büyük sorumluları kendileri. Artık koalisyon devri bitecek demişlerdi o zaman karşı çıkanları dinlemediler. Her şeyi doğru biliyorlar ya itiraz eden herkese PKK’lısın FETÖ’cüsün diye o zaman da iftira attılar. Bu seçim bitecek insanları bu kadar kutuplaştırmaya gerek yok. Bir seçim için insanları bu kadar bölmenin anlamı nedir” dedi.

"ANKARA HALKI ONLARIN YALANLARINA İNANSAYDI AYNI DÜZEN DEVAM EDECEKTİ"

Yavaş, Ankara’daki sosyal destek anlayışının nasıl değiştiğini şöyle anlattı:

"Ankara halkı onların yalanlarına inansaydı hiçbiri olmayacaktı. Değiştirmeseler aynı düzen devam edecekti. O düzeni biliyorsunuz ‘adam çalıyor ama çalışıyor’ lafını muhafazakâr insanlara kabul ettirdiler. 100 kadar dosyayı savcılığa verdik inşallah 15 Mayıs’ı bekliyor. İsraf yok, yolsuzluk yok bunların hesabını da soracağız inşallah soruyoruz da… Ankara halkı rahatladı şimdi sıra geldi Türkiye’ye.”

"BECERİKSİZLİĞİNİZİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İÇİN İFTİRA ATIYORSUNUZ"

"Bunların muhafazakârlıkları da milliyetçilikleri de mevsimlik ve seçimlik” diyen Yavaş, konuşmasını şu sözlerle devam etti:

“Bize göre camiye, askeriyeye, okula siyasetin girmemesi lazım. Milliyetçiliğin her türlüsünü ayaklar altına almışlardı hatırlıyor musunuz? Olmaz böyle ikiyüzlü siyaset. Gerçek gündem ayın 15’inden itibaren ev sahibi kiracı karşı karşıya kalacak, bakkaldaki marketteki fiyatların düşmediğini göreceksiniz. Hiç bunların konuşulmasını istemiyorlar bunlar sütten çıkma ak kaşık hiç hataları yok. Ekonomik olarak yapabilecekleri hiçbir şey kalmadı yapsalar şimdi yaparlardı. Devlette para var israf etmezsen belli isimlere bu paraları aktarmazsan demek ki kaynak var. İşte bundan sonra ülkenin kaynakları israf edilmeden doğru yerlere harcanacak. Bu pahalılığın önüne neden geçemiyorsunuz işte beceriksizliğinizin üstünü örtmek için ona buna iftira atıyorsunuz.”

"HALKIN İRADESİ KARŞISINDA HİÇ KİMSE DURAMAZ"

Gençlerin en iyi şartlarda yaşaması gerektiğini söyleyen Yavaş, "Buradaki insanların hiçbirisi hain değil, hiçbirinin terörle en ufak bir ilişkisi olamaz öyle bir şey olduğu zaman ilk başta Yozgat olmak üzere hepimiz buna karşı çıkarız. İyi bir Müslüman sahte afişler videolar yapmaz. Nefret saçmaz. Hakaret etmez. Şimdi de tehdide başladılar ama halkın iradesi karşısında hiç kimse duramaz. Siz söz vermiştiniz bu milletin bütün çocuklarına refah getirecektiniz. Türkiye’ye cennet vaat etmiştiniz şu anda cehennemi yaşatıyorsunuz bu insanlara. Bu gençler de elbette onların gençleri gibi en iyi cep telefonlarına, en iyi arabalara layık. Tüm hayallerini yok ettiler. Ayın 14’ünde İnşallah Genel Başkanımızı birinci turda seçiyoruz. İnşallah güzel ülkem bahara mutlulukla uyanacak” diye konuştu.

AKŞENER: HARAMİLERİN SALTANATINI BERABER YIKACAĞIZ

Yavaş’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de ülke de nelerin değişeceğini anlatarak şu açıklamalarda bulundu:

"Ben siyasi bir ailenin kızıyım 30 yıllık hayatım var, 50 yıllık bir siyasi hafızam var. Böyle rezil bir dilin kullanıldığı seçime ilk defa gidiyorum. Kadınlara sürtük, düşük, çukur dendi. Erkek çocuklarımıza süfli dendi. Çiftçilerimize nankör dendi şükürsüz dendi. Sıra bize geldi. Bana PKK’lı diyorlar, aynı adamlar Diyarbakır’da gidiyor faili meçhulcü olan tek kişi benim, ya faili meçhulcü isem PKK’lı olamam kardeşim kafayı kırdılar kafayı. Bugün asayişten sorumlu bir abi var. Aklını bazı şeylerle bozmuş durumda. Biz kazanırsak erkek erkeğe evlilik olacakmış. Daha bitmedi biz kazanırsak erkeklerle hayvanların evliliği serbest kalacakmış. Bu gerçekten kafanın attaya gittiğinin durumudur. Bu arkadaşların psikiyatriye ihtiyacı var, bunların cezai ehliyeti kalmamış. Haramilerin saltanatını beraber yıkacağız. Gençler hayatınızı kaydırdılar. 7 triyon dolarlık bir hacim var sınırdaşlarımızla… 10 milyon Suriyeli göçmen var, sen işsizsin Suriyeli buluyor, sen hastaneye para veriyorsun ona bedava. 2 yıl içinde gidecekler ama 7 trilyon dolarlık bir hacmi berhava ettiler. Bakın dünyanın en iyi mercimeği nohutu burada yetişiyor. Biz Kanada Ukrayna çiftçisini zengin ediyoruz, Yozgatlı fakir oluyor. Bunların hepsini bitireceğiz. 14 Mayıs akşamı sizin helal oylarınızla Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak Recep Tayyip Erdoğan da emekli olacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.