1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Meral Akşener Karabük'te konuştu

Meral Akşener Karabük'te konuştu

Meral Akşener: Bu ucube sisteme ya 'evet' diyeceksiniz ya da 'tamam' diyeceksiniz.

A+A-

İYİ Parti lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener Karabük’teki mitingde konuştu.

Vatandaşların bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Akşener’in açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

“Bugünümüzün yarınımızın emaneti gençler bu bayram günü bu meydanları şereflendirdiniz. Allah razı olsun hakkınızı bana helal edin. Ayın 24'ünde bir seçim var ne bayram biliyoruz ne pazar.

Mecburen vatandaşlarımıza ulaşmak üzere meydan meydan geziyoruz. Çünkü bu seçimde ilk defa hem milletvekili hem Cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Bu ucube sisteme ya evet diyeceksiniz ya da tamam diyeceksiniz. Karabük bizim gözümüzün nuru. Çünkü Cumhuriyetin gücünün simgesi. Hem sanayicilik hem de doğasını koruyan Türkiye'deki tek şehrimiz. Demir çeliğin merkezi burada ilk 50'nin içinde bir dev şirket. Öğrencilerin çok olduğu Karabük'te gençler açısında iş bulma sorunu var. Bu sorun aileleri etkiliyor ve gurbete giden gençler var. Bu da anne babaları mutsuz eden bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Bir şey gördüm ben bu süreçte. En ciddi hazırlanan, Türkiye'yi en iyi inceleyen, projelerini kuruş hesabına yapan tek parti biziz. Biz konuşuyoruz sonra meydanlarda konuşuluyor.

Mehmet Şimşek bir açıklama yaptı. 16 yıldır yapmamışlar. Seçimi kazandıktan sonra israfı ve yolsuzluğu engelleyeceklermiş. OHAL'i kaldıracaklarmış, ekonomi düzelecekmiş. Gördük ki Türkiye'nin en önemli derdi genç işsizlik. Yüzde 11 dünyada çok büyük bir rakam. Biz kazandığımız takdirde diyoruz ki biz israfı kaldırıp işsizliği çözeceğiz. Bunu nasıl yapacağız her yıl 50 milyar dolarlık sanayi yatırımı yapacağız. Hem tarımda hem sanayide üretimi öne koyacağız. Bizi ciddiye alıyorlar kimseye kaynak sorulmazken bana soruluyor. Ben de bunları tıkır tıkır anlatıyorum. Söylediklerimiz yapılabilir projelerdir. Devletin görevi gençlerine iş vermektir. Eğer veremiyorsak iş buluncaya kadar her bir gence vatandaşlık maaşı bağlayacağız”

ZONGULDAK'TA KONUŞAN AKŞENER, SEÇİM SANDIKLARI KONUSUNDA UYARDI

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin Ereğli İlçe Başkanlığınca amfi tiyatro önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her yerinden milletvekili çıkaracaklarını belirterek, bu milletvekillerinin mecliste milletin, gençlerin, kadınların geleceği için mücadele edeceğini söyledi. Türkiye’nin işsizlik oranının yüksek olduğunu belirten Akşener, “Türkiye’nin işsizlik oranı yüzde 11’dir. Biz diyoruz ki 5 yılda bunu yüzde 5,6’ya indireceğiz. Biz her yıl bu çocuklarımıza iş bulmak için 50 milyar dolar yatırım yapacağız. Bir devlet gencine iş bulmak zorundadır ve o iş imkanını oluşturuncaya kadar da gençlerimize ayda 500 lira vatandaşlık maaşı vereceğiz.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE DAYANIŞMA FONU KURACAĞIZ”

“Türkiye’de kredi kartı takibinde 4,5 milyon insan var.” diyen Meral Akşener, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu kredi kartlarından kumar oynamak ve lüks yaşamak için para çekmemişler. Çocuğuna mama, defter ve kitap almış, kirasını ödemiş. Şimdi biz dedik ki, Türkiye dayanışma fonunu kuracağız. Bir defaya mahsus olarak bunları affedeceğiz. Burasıyla ilgili birinci kaynak 8 milyar Türk Lira tutuyor. 8 milyar Türk lirası kredi kartı borçlularının hayatını tertemiz yapacak.”

Akşener, TRT’ye ilişkin “Yıllık 2,5 milyar Türk lirası sizin cebinizden ödeniyor. Sizin cebinizden vergilerle ödenen para bir kamyon kişi zengin oluyor. Her yıl 2,5 milyar ve bir de satıştan elde edilen para cepte” diye konuştu.

İLGİLİ HABERMeral Akşener: Atatürk resimleri ve Türk bayrağı kaldırıldı
Meral Akşener: Atatürk resimleri ve Türk bayrağı kaldırıldı
Öğretmenler arası performans sistemini kaldıracaklarını da anlatan Akşener, şunları kaydetti:

“Kreş döneminden başlayarak, lise sona kadar bütüncül bir bakış açısı içerisinde 21. yüzyıldaki kendi yaşıtları gençlerle mücadele ve rekabet edebilir bir genç nüfus, aynı zamanda da milli ve manevi değerlerinin öğretildiği, bildiği ve inandığı bir genç neslin bu eğitim sistemiyle inşallah Türkiye’de hakim olacağı bir eğitim sistemi ortaya koyacağız. Andımız lise sona kadar bütün okullarda okunacak.”

SEÇİM SANDIKLARI İÇİN UYARDI
Bir vatandaşla yaşanan diyaloğun ardından açıklamada bulunan Akşener, sözlerini şöyle noktaladı:

“Dümen sandık başında dönüyor. Akşam sonuna kadar sandık başında duracaksınız. Sonra bir şey daha öğrendik bu yanlışlar YSK'da da yapılıyormuş. Size söz veriyorum YSK bir yamuk yapsın oraya gideceğim, beni jiletle kazıyamayacaklar oradan.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.