1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Meral Akşener Fox TV'de ülke ve dünya gündemini değerlendiriyor - CANLI

Meral Akşener Fox TV'de ülke ve dünya gündemini değerlendiriyor - CANLI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu 'Çalar Saat' programında ülke ve dünya gündemini değerlendiriyor

A+A-

İYİ Parti lideri Meral Akşener, FOX TV canlı yayındaki Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Akşener’in açıklamalarından önemli başlıklar:

"Bir deney yapacağım demiştiniz, ne gördünüz? Her şeyin çok sulandırılmaya çalışıldığını gördüm. Arkadaşlarımızdan içerikten çok zarfın üzerinden bir neşe çıkarmaya çalışıldığını gördük.

Biz sabah erken geldik, yolda herhangi bir kapalı alan yoktu. Sayın İmamoğlu ile görüştüm.

Kendisinin AKOM’da çalışmalara devam ettiğini söyledi ve İstanbullular’dan bir ricası oldu.
İmamoğlu, İstanbul halkının dışarı çıkmamasını rica etti.

RUSYA- UKRAYNA SAVAŞI

Keşke Antalya’daki görüşmeden bir sonuç çıksaydı, çok mutlu olurduk. Yan yana gelinmesini sıfır noktasında değerlendirmiyorum, güzel adımlar. Ama sonuç çıkmasını umut ederdim. Neoliberalizm denilen kapitalizmin yeni bir yöne evrildiği süreçte otoriter rejimlere Batı dünyası gözlerini kapattı ve oraları ucuz birer üretim üssü gördü. Tüm otoriter rejimlere kol kanat gerdi ve gözlerini kapattı.

Ucuz iş gücü ve üretime odaklandı. Böyle olunca otoriter yönetimler yayılmaya başladı ve gelinen noktada Ukrayna’nı işgale kalkışan bir Putin ortaya çıktı.

Zelenskiy açık bir şekilde “Ben seçilirsem NATO’ya gireceğim” demiş ve vatandaş yüzde 70 oy vermiş.

Putin diyor ki “hayır sen bunu yapamazsın, ben seni işgal ederim.” Sen daha önce de Kırım’ı işgal ettin.

Böyle bir çerçevede bizim bunu anlamamız mümkün değil. Batı dünyası ise dediğimiz çerçeveden baktığı için bu olayda sınıfta kaldı.

ERDOĞAN’IN ‘NE RUSYA’DAN NE UKRAYNA’DAN VAZGEÇEMEYİZ’ AÇIKLAMASINA CEVAP

Vazgeçmemek başka bir şey, Ukrayna’ya yönelik haksız bir işgal var biz ne yapabildik? Bu asimetrik ilişkide hiçbir şey yapamadık. Tavşan kaç tazı tut’ böyle bir anlayış olamaz. Tavrımızı koyabilmeliyiz.

ZEYTİN AĞAÇLARI

Ukrayna-Rusya savaşında Rusya’ya ne kadar bağımlı olduğumuz ortaya çıktı. Ayçiçek yetiştirebilirsiniz. Ama çiftçi ‘bunu pahalıya satıyor’ diyerek dışardan almaya başladınız. Gelecek nokta bu. Covid’le ders alırlar sandık. Önerilerde bulunduk. Yapmadılar.

Eylem planları hazırladık. Bunun üzerine siz 300-500 yıllık araçları sökeceksiniz maden için sonra da yerine dikeceksiniz. Birisinin böyle bir şey olabileceğini söylemesi insanlara hakarettir.

Erdoğan her şeyi biliyorum dediği için Tarım Bakanı gitti. Yeni bakan umarım gözlerin kapatıldığı her şeyi yeniden düzeltir ve çiftçiye destek olur.

ÇOCUK BEZİNDE KDV TARTIŞMASI

Çocuk bezinde KDV sıfırlansın dedik. AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Türkiye’nin geldiği noktada vatandaş unutulup gidiyor. Yoksul kadınlarla görüşüyorum, tablo çok üzücü.

ERDOĞAN ÖZÜR DİLEMELİ

Erdoğan çıkıp ‘milletim özür dilerim elimi soktum bu işe olmadı’ demeli. MB ve ekonominin başına hesap verebilir insanlar getirmeli ve hiçbir şeye karışmıyorum demeli. Göreceksiniz her şey düzelir. Arkadaşımız ‘bay uzman’.

En son doktorlar işte. Erdoğan düzenli olarak düşman ilan eder. 2002’de doktorların hiçbir işe yaramadığını iğnelerini hemşerilere yaptırdığını söylemişti.

Daha düşük alan doktorlarla diğerlerini karşı karşıya getiriyor. ‘Giderlerse gitsinler’ diyen bir Cumhurbaşkanı var. İnanamadım. Bu bilinçli yapılan bir iş.

AHMET HAKAN’IN ‘TANSU ÇİLLER’ YAZISINA YANIT

Ahmet Hakan’ın bugünkü yazısını canlı yayında Akşener’e gösteren İsmail Küçükkaya, Hakan’ın ‘Tansu Çiller deyince neden benim aklıma Akşener geldi’ dediğini aktardı…

Bunun üzerine Akşener, “Ahmet Hakan yanılıyor, 21 yılın sonunda Tansu Çiller deyince benim aklıma Tayyip Erdoğan geliyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.