1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Memurların ek ödemeleri artıyor

Memurların ek ödemeleri artıyor

657 sayılı yasada yapılacak değişiklikler çerçevesinde memurların ek ödemeleri artıyor. Sağlık, Diyanet, PTT ve Orman personeli tazminat ve mesai alacak

A+A-

Bir süredir devam eden 657 sayılı devlet memurlarıKanun ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı.Memurların atanmalarından ücretlerine kadar birçokkonuda yenilik getiren çalışma geçtiğimiz günlerdesosyal taraflar ve sendikalarla paylaşılmıştı. Butoplantıda mutabakata varılan ücretlerle ilgilidüzenlemeler şunlar:

Nöbet tutan sağlık personeline verilen Nöbetücretleri, dini bayramlar günleri için yüzde 20 zamlıödenecek. Ek ödeme tabip dışı personele aylıklarıile birlikte ödenecek.

* Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde arazide çalışanlara, fiilen çalıştıkları her gün için zamlı miktarda kadastro tazminatı ödenecek

İmam-Hatip ve müezzinkayyımlara, dini bayram günlerinde her gün için fazla çalışma ücreti ödenecek.

* Orman Genel Müdürlüğü'nün personelinden çalışma saaatlerinin dışında orman yangınlarına müdahale edenlere fazla çalışma ücreti ödenecek. Hava vasıtalarında çalışanlara da tazminat verilecek.

* Memurlara, Burs alan ve devletçe okutulan çoçuklar için aile yardımı ödeneği verilecek.

* PTT'de çalışan dağıtıcılardan tebligat, kayıtlı posta, telgraf, koli-kargo, ödemeli kargo ve konutta teslim gibi hizmetleri yerine getirenlere aylık 20-25 TL ödeme yapılacak.

* Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve bağlı ortaklıklarında görevli personelin kendisi ve bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocukları için demiryollarında yılda iki kez ücretsiz seyahat hakkı verilecek

EK ÖDEME...

* Yükseköğretim disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulunacak.

* Sağlık Bakanlığı 112 Acil Sağlık hizmetlerinde görev yapan sözleşmeli personel dahil sağlık hizmeti personelin ek ödeme tutarları artırılacak.

* Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde çalışan sözleşmeli personele, fazla çalışma ücreti verilecek

* TRT'de yayında ve verici istasyonlarında çalışan personele giyim yardımı yapılacak.

* İlksan üyeliği MEB Çalışanları açısından isteğe bağlı olacak.

BANKAMATİK MEMURU OLUŞUR

Çalışma Bakanlığı'nın sendikalarla yaptığı toplantıda özellikle iki konuda ise anlaşma sağlanamadı. Bunlar rotasyon ve üst düzey yöneticilerin zamanla sınırlı olarak göreve gelmeleri. Sendikalar, rotasyon konusunda isteğe bağlı olmasını ve teşvik edici olmasını, teşvikinde cazip olmasını savunuyor. Sendikalar ayrıca süreyle atanacak üst düzey yöneticilerin yeni bankamatik memurları ortaya çıkartacağını savunarak düzenlemeye karşı çıkıyor. Buna göre, üst düzey yöneticilerin 4 yıllığına atanması gündeme gelmişti. Sendikalar bu değişiklikle birçok yöneticinin atıl kalacağını, yeni bankamatik memurları oluşacağını öne sürüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.