1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Mehmet Öz' den Doğal Yollarla Genç Görünmenin Tarifi

Mehmet Öz' den Doğal Yollarla Genç Görünmenin Tarifi

Vücudu toksinlerden nasıl arındırırız? Doğal yollarla nasıl genç kalırız? Anti-aging ürünlerini hangi yaşta kullanırız? İşte size cevapları...

A+A-

Detoks uygulamaları gerçekten ödediğimiz ücretleri hak ediyor mu? Tatil sonrası hızlı ve ekonomik yoldan kilo vermenin ve sağlıklı görünmenin en basit yolu nedir? Vücudumuzu toksinlerden temizlemek için ne yapmalıyız?


Ben size genetik master detoksu tavsiye edebilirim. Bu detoks yöntemi çok eski ve kilo verme değil, vücudu toksinlerden arındırmak için geliştirilmiş bir yöntem. Ancak vücudumuzun detoksundan sorumlu olan karaciğeri yıpratmamanın en büyük sorumluluğunuz olduğunu unutmayın. Yani detoksun amacı sağlıklı ve canlı bir vücuda sahip olarak, damak tadımıza yeniden kavuşmak olmalıdır. Eğer aşırı kilolu iseniz ve kötü yeme alışkanlıklarına sahip iseniz, detoksa başvurmamalısınız. Bu nedenle, ilk olarak sağlıklı bir beslenme modeli geliştirmek ve vitamin eklemeniz gerekir. Detoks hizli kilo vermek için hızlı değil, çok daha iyi bir yaşama kendinizi hazırlamak için yapılmalıdır. 
Her yer anti-aging ürünleriyle dolu, onları ne zaman kullanmaya başlamak gerekir? 
Doğru yaşta soruyorsunuz. Gerçek şu ki, hemen yaşlanmaya başlarız. Küçük çocukların güneşten zarar görmeye başladıklarını farkedersiniz. Ciddi derecedeki güneş hasarının %80'ine yakınına genç insanlarken maruz kalırız. Yirmibeşinde bununla oldukça hızlı bir şekilde yüzleşmek zorunda kalırsınız. En önemli tavsiye, ki defalarca söyleriz, güneşle fazla haşır neşir olmamanız. Ben güneşi seviyorum, ama her zaman yüzünüzü ve elinizin arka kısmını koruyun. Bu iki bölge en çok hasarı aldığınız yerlerdir. Kollarınızı, sırt ve göğüsünüzü güneşte yeteri kadar tutun ki, çoğumuzun eksik kaldığı en önemli vitamin olan ve vucudunuz için bi hayli değerli ve besleyici olan D vitaminini alasınız. Ek olarak, oksitlenmenin ve vucudumuzu çizgileyip yüzümüze besin ulaştıran arterlerde oluşan hasarın da cilde zararlı olduğunu unutmayın. Yani, sağlığınızı korumak için vücudun içinde yaptığınız şeyler eninde sonunda dış yüzeyde kendini gösterecektir. Dış güzelliğiniz iç sağlınızın gerçekten bir yansıması. Bu ikisinin birbirine bu denli bağlılığı ve benim bir doktor olarak bu konuya olan aşırı ilgim bu yüzdendir. 
Doğal yollarla daha genç gözükmenin yolları var mı? 
Bazı insanların onlarca para harcayarak geri kazandıkları genç görünümlerine evde bulunan malzemeleri kullanarak ulaşabilir ve yüzünüzü pürüzsüzleştirip gerginleştirebilirsiniz. 
Pürüzsüzleştirici peeling


•1 yemek kaşığı esmer şeker

•1 çay kaşığı ekstra sızma zeytinyağı 
Esmer şeker ve zeytinyağını karıştırın. Yüzünüze sürün ve birkaç dakika masaj yapın. Ilık suyla durulayın. Esmer şeker yüzünüzü pürüzsüzleştirirken zeytinyağı da nemlendirir. 
Sıkılaştırıcı Tonik


•1 su bardağı gülsuyu

•1 tatlı kaşığı limon suyu

•1 tatlı kaşığı hamamelis

•5 damla uçucu badem yağı 
Malzemeleri aynı anda iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze hafifce sürün ve kuruması için bekleyin. Hem hamamelis hem de gülsuyu, gözenekleri sıkan ve daraltan, kanamayı durduran astrojenlerdir. Badem yağı cildin yeni hücreler oluşturmasını sağlayan antioksidanlar barındırır. 
Dolgunlaştırıcı ve Nemlendirici Yüz Maskesi


•2 yemek kaşığı tercihiniz olan nemlendirici

•1 yumurta akı

•2 tutam zerdeçal

•1 tatlı kaşığı Manuka balı 
Nemlendiriciyi, yumurta akını, zerdeçalı ve balı macun yapmak için aynanda karıştırın. Gözlerden kaçınarak yüzünüze eşit bir şekilde uygulayın ve 20 dakika boyunca maskeyi çıkarmayın. Ilık su ile durulayın. Zerdeçal ve bal cildi uyarıp dolgunlaştırırken yumurta akı cildi sıkılaştırır ve kolajen oluşumuna katkıda bulunarak pürüzsüz bir görünüm sağlar. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.