1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mardin PKK Terörünü Lanetledi

Mardin PKK Terörünü Lanetledi

Son günlerde artan terör olaylarına karşı Mardin'de binlerce kişinin yoğun katılımıyla teröre lanet ve Şehitlerimize saygı temalı yürüyüş düzenlendi.

A+A-
Son günlerde artan terör olaylarına karşı Mardin'de binlerce kişinin yoğun katılımıyla teröre lanet ve Şehitlerimize saygı temalı yürüyüş düzenlendi. 
 
Karayolları Parkı'nda ellerinde Türk Bayraklarıyla sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve 7'den 70'e toplanan Mardin Halkı yürüyüş esnasında Mardin'i adeta kırmızı beyaza bürüdü. 
 
İlçelerin de katılımıyla basın açıklaması yapılarak ve İstiklal Marşı okunarak başlayan yürüyüşte "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" sloganları atıldı, tekbirler getirildi.
 Etnik çeşitliliğiyle tanınan Mardin'de  yapılan konuşmalarda, atılan sloganlarda Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla tek yumruk olarak birlik beraberlik çağrısı yapıldı.
Mardinin vatansever halkı, PKK'nın kürtlerin temsilcisi olmadığını, terörün asla amacına ulaşamayacağını, asırlardır süregelen kardeşliğin hain emeller tarafından bozulamayacağını, bu ülkenin verilecek bir karış toprağının olmadığını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünün ilelebet payidar olacağını yüksek sesle haykırdı.
 
Her ne kadar toplanan kalabalığı sözlü tahriklerle provoke etmeye çalışanlar olsa da katılımcıların sağduyulu davranışları neticesinde olaysız bir şekilde yürüyüş sona erdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.