1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Lice'de Türk Bayrağı İndirildi

Lice'de Türk Bayrağı İndirildi

Lice'deki olayların ardından Diyarbakır'da harekete geçen PKK lılar 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın girişindeki Türk Bayrağını indirdi.

A+A-

Diyarbakır Lice’de PKK yanlısı silahlı grupların yol kesme eylemine dün akşam müdahale sırasında çıkan çatışmada ölen 26 yaşındaki Ramazan Baran ile 50 yaşındaki Baki Akdemir otopsinin ardından bugün toprağa verildi. Diyarbakır’da toprağa verilen Baran’ın cenaze töreninden sonra Bağlar ilçesinde caddeyi barikatlarla kapatan göstericiler, polise havai fişek, molotof ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Yüzleri kapalı bir grup, 2′nci Hava Kuvveti Komutanlığı’nın bahçesinin duvarından atlayarak direkteki Türk bayrağını indirdi.

Diğer yandan Lice’deki müdahalenin duyulmasıyla birlikte Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinde gece boyunca eylemler yapıldı. İstanbul Okmeydanı’nda bir belediye otobüsü yakıldı.

Tunceli’nin Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma Karakolu’na ise, bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediği belirtildi. Askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı.

Bugün de PKK yanlıları Hakkari’de Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası’na taş ve molotof kokteyl ile saldırdı. Olayı kışla içinden takip eden askerler ise, eylemcileri dağıtmak için havaya ateş açtı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.