1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Libya Başbakanı kaçırıldı

Libya Başbakanı kaçırıldı

Libya Başbakanı Ali Zeydan silahlı kişilerce kaçırıldı. Bir takım iddialar ortaya atılırken, olayın failleri henüz netleşmiş değil.

A+A-

Olayla ilgili fotoğraflar da yayınlandı. Fotoğraflarda Zeydan'ın kendisini kaçıranların arasında oturduğu dikkat görülüyor.

Muammer Kaddafi'nin devrilmesinin üzerinden iki yılın geçtiği Libya'da, başbakanlık koltuğunda oturan Ali Zeydan kaçırıldı.

Resmi açıklama, Libya Hükümet Sözcüsü'nden geldi. Sözcü Muhammed Kaber, Zeydan'ın Trablus'ta kaldığı otelden kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü duyurdu.

Olayın failleri hakkında henüz net bir bilgi yok. Devrim Tugayları adlı örgüt, geçen yıldan bu yana Başbakanlık koltuğunda oturan Zeydan'ı kendilerinin tutukladığını duyururken, başka iddialar da ortaya atıldı.

Libya Devrimcileri Operasyon Odası, Zeydan'ın yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındığını ileri sürerken, gözaltı kararını verdiği iddia edilen kişi Başsavcı Abdulkadir Rıdvan. Hükümet Sözcüsü Zabner, Zeydan'ın başsavcı talimatıyla gözaltına alınıdığını doğrulayamayacağını söyledi. Öte yandan Libya Başsavcılığı da, Zeydan hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı haberlerini yalanladı.

Kaçırılma olayının El-Kaide'nin Ebu Enes el-Libi lakaplı El-Kaide örgütü liderlerinden Nezih Abdülhamid er-Rakii'ye yönelik operasyona karşı misilleme olabileceği de ileri sürüldü.

ÇATIŞMALAR SON BULMUYOR

Kaddafi'nin devrilmesinin üzerinden iki yılın geçtiği Libya'da, merkezi hükümet, hala ülkenin farklı bölgelerini kontrol altında tutan rakip aşiretler ve İslamcı gruplar arasındaki çatışmaların önüne geçmeye çalışıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Fizan bölgesi bağımsızlığını ilan etmişti.

ZEYDAN BATIDAN YARDIM İSTEMİŞTİ

Zeydan iki gün önce, batıdan ülkedeki militanları durdurmak için yardım istemişti. Ülkesinin bölgeye silah ihracatı için üs olarak kullanıldığını söyleyen Libya Başbakanı, geçen ay da İngiltere'deydi. Zeydan, Suriye'ye silah kaçakçılığıyla ilgili endişelerin arttığı bir dönemde Londra'dan yardım talep etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.