1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Koronavirüs'e iyi gelen ilaçlar açıklandı!

Koronavirüs'e iyi gelen ilaçlar açıklandı!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, corona virüsü hastalarına destek tedavisi uygulandığını belirterek, “Bazı HIV ilaçlarının ve bazı sıtma ilaçlarının direkt etki etmesede belli bir miktar etkili olduğunu biliyoruz.''

A+A-

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'de ortaya çıkan iki corona vakası ile ilgili açıklamalar yaptı. Kara, hastaların son durumu ve yapılan tedavi ile ilgili bilgiler verdi.

“BERABER DEĞERLENDİRİLDİ”

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Türkiye’de ikinci corona virüsü vakasını açıkladığını hatırlatarak, “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın açıklamasından bizim öğrendiğimiz bu vakanın ilk vakayla temasta olduğu, onunla beraber değerlendirildiğidir.

“BU BİR AVANTAJ”

İlk vakayı tespit ettiğimiz zaman biz ‘Bu kişi kimlere bulaştırmış olabilir?’ diye üzerinde düşünmüştük ve bir grup temaslı belirlemiştik. Bu virüs de o temaslılar arasında çıktı. Bu bizim için bir avantaj. Çünkü bu kişilerle hastanın temaslı olduğunu bildiğimiz için bu kişileri karantina altına almıştık ve tek başlarına 14 gün boyunca izleme altında tuttuk. Bu olay da bu izleme süresi içerisinde gelişti. O bakımdan da bir başkasına bulaştırmış olması veya başkalarına yayma ihtimali yok. Bu bizim için bir avantaj” dedi.

“VİRÜSÜ ZAYIFLATIYOR”

Prof. Dr. Kara, corona virüsü hastalarına uygulanan tedavi yöntemine ilişkin ise, “Birinci olarak genel anlamda ‘destek tedavisi’ dediğimiz oksijen desteği, sıvı desteği ya da kalp ve akciğerlere makine desteği veriyoruz. Bunlar destek tedaviler. Virüsü ortadan kaldırmaya yönelikte direkt tedaviler üzerinde çalışılıyor. Fakat bugün için virüsü yakalayan, virüsü öldüren ya da durduran tedavi kesin olarak gösterilmiş değil. Ama bazı HIV ilaçlarının ve bazı sıtma ilaçlarının bir miktar etkili olduğunu biliyoruz”

“DURUMLARI AĞIR DEĞİL”

Prof. Dr. Kara, 2 corona virüsü hastasının durumuyla ilgili de “Hastaların durumlarının çok ağır olmadığını biliyorum. Ama ilerleyebilir ve ağırlaşabilir. Genç yaştalarsa ağırlaşmasını çok beklemiyoruz; fakat 55-60 yaşın üzerindeyse o zaman hastalık ağırlaşabilir. O bakımdan hastalarımızın bir an evvel sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.