1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Körfez'de CHP çatlak verdi

Körfez'de CHP çatlak verdi

İYİ Parti'nin Körfez ilçesinde daha önceden adaylığı açıklanan ve seçimi kazanacağı öngörülen Salih Şirin'e rağmen, bugün CHP tarafından Bozkurt Uslu'nun aday olarak açıklanmasına tepki var.

A+A-

İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, CHP’nin PM toplantısında Körfez Belediye Başkan adayı olarak Bozkurt Uslu’nun isminin açıklanmasına tepki gösterdi. Ortak kurulan komisyon kararının, PM’ye göre tam tersi sonuç çıktığını belirten Şanbaz Yıldız, “Dün gerçekleştirdiğimiz ortak komisyon toplantısında Körfez ve Kandıra üzerinde anlaşmaya varmıştık. Körfez ve Kandıra’da bizim adaylarımız desteklenecekti. Böyle bir karar olmaz. Böyle, "ben yaptım oldu" yapılamaz. Siyaset uzlaşı işidir. Şimdi bize nereleri verdiler? Biz nasıl uzlaşıp bir yol yüreyeceğiz. PM’den böyle bir kararın çıkmaması gerekiyordu” dedi.

Kocaeli ilçelerinde CHP ile İYİ Parti arasında anlaşma sağlanamaması üzerine, İYİ Parti Kocaeli il başkanı Şanbaz Yıldız'da ve Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan'ın da katıldığı Kocaeli il binasında gerçekleşen bir görüşme sonucunda Kandıra'da zaten aday açıklaması yapıldığını, İzmit hariç diğer ilçelerde de aday çıkaracaklarını ilan etti.

Bu açıklamalara göre, Kocaeli'nde iki ilçe hariç, diğer 10 ilçede iki parti kendi adayları ile seçime girecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.