1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Köprüden kaçak geçen hem ceza yiyecek hem geri dönecek'

'Köprüden kaçak geçen hem ceza yiyecek hem geri dönecek'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçenler köprüden önceki son çıkıştan döndürülecekler. Hem ceza yiyecek hem de geri gidecekler” dedi.

A+A-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Senegal'in başkenti Dakar'da Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Bir gazetecinin 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçen kamyon ve otobüslere yönelik sorusu üzerine Arslan, gece geç saatlerde yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden kaçak geçen kamyon ve otobüs sürücülerini uyardıklarını belirterek "İstanbul Valiliği ile konuştuk. Buradan kaçak geçenler köprüden önceki son çıkış noktalarından döndürülecek. Hem ceza yiyecekler hem de geri gidecekler.” diye konuştu.

Sürücülerin kurallara uymasının önemli olduğunu hatırlatan Arslan, "Sürücüler gelen cezalarla mağdur olmasınlar. Hem ceza yiyecekler hem de mağduriyet yaşanacak. Bir kural konulmuşsa herkes lütfen uysun, kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı. 

KAÇAK GEÇEN YABANCI ARAÇLARA GÜMRÜK YAPTIRIMI

Köprü ve otoyollardan ücret ödemeden geçen yabancı plakalı araçlarla ilgili yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek üzere olduklarını söyleyen Arslan, şunları söyledi: "Yabancı araçlarla ilgili sistemi kuruyoruz. Yabancı araçlar eğer kaçak geçiş yaparsa gümrük kapısından çıkamayacaklar. Cezasını ödeyip çıkacaklar.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.