1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Komisyonda alkol kavgası

Komisyonda alkol kavgası

AK Parti'nin alkol ve sigara yasaklarını genişleten yasa teklifinin Meclis görüşmeleri tartışmalı başladı

A+A-

 

AK Parti'li vekillerin alkol ve sigara yasaklarını genişleten yasa teklifinin Meclis'teki görüşmeleri tartışmayla başladı.Teklifini komisyona sunan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, yapılması öngörülen değişikliklerle toplumsal ve kurumsal taleplerin karşılanacağını, uygulamada ortaya çıkan aksaklıkların giderileceğini söyledi.CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Berber teklifin gerekçesini okuyunca, "Ben teklifi hazırlasam okumadan anlatırım" dedi.CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Berber teklifin gerekçesini okuyunca, "Ben teklifi hazırlasam okumadan anlatırım" dedi.CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın usul açısından söz istemesi tartışmaya neden oldu. Elvan'ın, "komisyon üyesi olmayan milletvekiline usul açısından söz veremeyeceğini" söylemesi üzerine Tanal, ayağa kalkarak ısrarla söz istedi ve "Burası sizin babanızın çiftliği değil" dedi.AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu'nun, "Provokasyona mı geldin?" diye tepki göstermesi üzerine, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Niye rahatsız oluyorsunuz?" diye bağırdı.

'SANA EDEBİ ÖĞRETİRİM'

Ağbaba, Baştopçu'nun, "edepsizlik yapma" sözleri üzerine, "Koskoca adamsın, yaşından başından utan, edepsiz sensin. Sana edebi öğretirim, sen kimseye edep dersi veremezsin" dedi. Ağbaba, Baştopçu'nun "İstediğin yerde görüşürüz" demesine de "Görüşelim, haddini bil, beni düelloya davet ediyor" karşılığını verdi.

Başkan Elvan, tartışmanın uzaması üzerine ara verdi.

Teklif, AK Parti'nin önergesinin kabul edilmesiyle alt komisyona gönderildi.

'4. MURAD OLARAK ANILMASIN'

Söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, "Recai Berber'i çok severim ama Sayın Berber ve Bilgiç'in 4. Murad olarak anılmasına üzülürüm, 4. Murad gibi bir padişah olmalarına üzülürüm" dedi. Ağbaba da "4. Murad'ın kendisi de içiyordu, yasakladı ama kendi gizli içerdi" diye konuştu.

Aslanoğlu'nun bir bira firmasının ismİni vererek konuşması üzerine AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "Reklam yapma. İnsanın beynini süngerleşmesinden gurur duymam" diye tepki gösterdi.

Komisyona çağrılan veya çağrılmayan STK'lar da tartışmaya neden oldu.

'100 STK'YI BURAYA ÇAĞIRAMAYIZ'

Aslanoğlu'nun, ilgisi olan bütün STK'ların komisyona çağrılmadığını söylemesi üzerine Elvan, teklifle doğrudan ilgisi olan STK'ları çağırdıklarını belirtti. Dolaylı olarak ilgisi olan ve talep eden STK'lara gelip katılabileceklerini söylediklerini ifade eden Elvan, "Ama 100 tane STK'yı da buraya çağıramayız. Şarap Üreticileri Derneği talip oldu, 'buyurun gelin' dedik. 200 kişilik salona 500 kişiyi nasıl alayım?" diye konuştu. Aslanoğlu, bunun üzerine, "O zaman salonu büyütün" karşılığını verdi.AK Parti'li Berber'in, "Bana atfedilen ithamları kabul etmiyorum" sözleri üzerine CHP'li Aslanoğlu, "Ta kendisisin" diye bağırdı. CHP'li Ağbaba da "4. Murad'a rahmet okuttunuz kutlarım sizi" dedi. Aslanoğlu, AK Parti'li Bilgiç salona girince, onu göstererek "4. Murad 2" diye konuştu.BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise teklifin geneli üzerinde konuşulmadan alt komisyona gönderilmesini eleştirdi.CHP'li Çetin, "PKK'nın paralarıyla da barışılacağı söyleniyor, 60 milyar dolardan bahsediliyor. Bakan bununla ilgili açıklama yaparsa iyi olur" dedi.

ŞİMŞEK DE KATILDI

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan komisyonda, Hükümeti temsilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.