1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kocaeli Bölgesi'ndeki eski Ülkü Ocakları Başkanları da MHP'de değişim istedi

Kocaeli Bölgesi'ndeki eski Ülkü Ocakları Başkanları da MHP'de değişim istedi

Kocaeli Bölgesi eski Ülkü Ocakları Başkanlarını, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Kurultay yapılmasını istedi ve sağduyu çağrısında bulundu.

A+A-

Kocaeli Gölcük'te Koray Aydın Parkı Saklı Bahçe restorantda akşam saat 19:00'da bir araya gelen eski Ülkü Ocakları başkanları, basın açıklamasında bulundu.
MHP'de Olağanüstü Kurultay'ın yapılmasını isteyen eski Başkanlar adına basın açıklaması metnini Değirmendere eski Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Şahin yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Öncelikle içerisinde bulunduğumuz günün anlam ve öneminden dolayı bize bu kutsal vatanı miras bırakan; Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için  savaşan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor. Büyük Türk Milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını canı gönülden kutluyoruz..

Bilindiği üzere mensubu olduğumuz ve mensubu olmaktan her zaman iftihar ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi geride bıraktığımız genel seçimin sonuçları ve akabinde yaşanan süreç sonrası delegeler ve ülkücü iradenin arzusu ile olağan üstü kongre sürecine girmiş bulunmaktadır. Türkiye de eşine hiçbir siyasi partide  rastlanamayacak kaliteye ve vizyona sahip bir birinden değerli isimler genel başkan adaylıklarını açıklamış, delegelerin çoğunluğu da imzalarıyla ortaya kurultay toplanması yönünde irade koyarak, tüzüğümüzün 63. Maddesinin kendilerine verdiği hakkı kullanmışlardır. Bu hak, son derece demokratik ve meşru bir haktır. Bu durumda yapılması gereken, delege iradesini yerine getirmek ve kurultayı toplayarak, tartışmalara son vermekti. Bunun yerine delegeye mahkemeler adres gösterilmiş, üstelik onun da sonucuna uyma iradesi ortaya konulmamıştır.

Bu görüntü, demokrasi konusunda inandırıcılığı zedeleyen bir görüntüdür. Kendi kurultayını yapamayan, kendi delegesinin tüzükten doğan haklarını gayrimeşru ilân eden bir anlayış, ülkedeki hukuk tanımazlığı ve keyfiliği eleştiremez. İşte tam da bu sebeple olağanüstü kurultayın sadece toplanmasını değil, mevcut yönetimce de tanınmasını arzuluyoruz. Unutulmamalıdır ki, delegenin talebini meşru görmeyenler, kendi meşrutiyetlerini de tartışma konusu yaparlar.

Yaşanan bu gelişmeler göstermektedir ki siyasi hareketimiz kritik bir süreçten geçmektedir. Bu süreç, zamana yayarak, yok sayarak, hafife alarak veya itiraz edenleri yaftalayarak atlatılacak bir süreç değildir. Bizler Ülkü Ocakları Başkanlığı yapmış, bütün hayatını bu ülküye vakfetmiş ülkü neferleri olarak şunu net bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki: Bundan böyle en önemli gündemimiz toy tadında kurultayımızı toplayıp, tüzüğümüzü değiştirmek olmalıdır.

MHP sadece MHP değil, Türkiye'dir. Güçlü, doğru ve demokratik bir anlayışla yönetilen MHP, Türk milletinin geleceği adına, siyasî bir ihtiyaçtan çok zarurettir. Partimizin kurultayını toplayıp, gövdeyi kemirme ihtimali olan tartışmaları bir an önce geride bırakmaktan başka bir önceliği olmamalıdır. Bu sadece partimize karşı değil, ülkemize karşı da sorumluluğumuzun gereğidir.

Bizler bölgemizde yıllarca Milliyetçi Hareketin ve Ülkü Ocaklarının temsil makamında bulunmuş samimi ülkücüler olarak partimizin geçirdiği bu sürecin hem Milliyetçi Hareket'in,hem de Ülkemizin istikbali adına büyük önem taşıdığını biliyor bu sebeple tüm ülküdaşlarımızı sağ duyulu ve sabırlı olmaya davet ediyoruz..

Biliyoruz ki sabır ve sağ duyu ile yürütülen süreç ülkücü iradeyi ve ülküdaşlık hukukunu yıpratmadan, incitmeden tamamlanacak ve arzu ettiğimiz istikbali kucaklıyor olacağız...

Edirne'den, Karsa tüm ülküdaşlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyor, Sizlere Kutsal Vatan toprağının bağımsız son kalesi olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu toprakların kara bahtını, ak yarınlara dönüştüreceği günleri müjdeliyoruz!

Çağrıya destek veren ülkü ocağı başkanları;
Hüseyin Şahin
Murat Şimşek
Kubilay Kılıç
Kürşat Sönmez
Feridun Kabayel
Muhammet Bolat
Serkan Karayel
Cemal Çavuşoğlu
Nihat Uzun
Özcan Şarlı
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.