1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kırşehir'de seçim faturalarına inceleme başlatıldı

Kırşehir'de seçim faturalarına inceleme başlatıldı

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekincioğlu, seçim döneminde yapılan harcamalar için inceleme başlattı ve belediyenin gelir-gider tablosunu çıkartarak belediye binasına astırdı.

A+A-

Kırşehir Belediye Meclisinin ilk toplantısında konuşma yaparak lüksten kaçınacaklarını ve atıl durumda olan makam aracını AKP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen satmak istediğini söyleyen Başkanı Selahattin Ekicioğlu, belediyenin gelir-gider tablosunu hazırlattı. Ancak söz konusu borcun, araba satmakla kapanmayacağı ortaya çıktı.

TOPLAM BORÇ 462 MİLYON TL

Başkan Selahattin Ekicioğlu'nun seçim çalışmaları dönemindeki vaatlerinden birisi de belediye gelir ve giderlerinin kamuoyuna açık şekilde dev ekranlardan paylaşılmasıydı. Yeni yönetim bu vaadini yerine getirmek için “Gelir-Gider” tablosu hazırladı. Devralınan borç listesi de belediye binasına asıldı.

Tabloya göre belediyenin toplam borcu 462 milyon 70 bin 64 TL. Bu borcun 50 milyon 533 bin 832 lirasının kamuya olduğu gözlendi. 120 milyon 948 bin 511 liralık kısmın ‘ticari borç’ ve 290 milyon 587 bin 720 liranın ise kredi borçları olduğu anlaşıldı. Aynı zamanda belediyenin 4 milyon 473 bin 635 lira kamu alacağı bulunduğu kasasında da 4 milyon 388 bin 803 lira olduğu öğrenildi.

SEÇİM FATURALARINA İNCELEME

Kırşehir Belediyesini devralan yeni yönetim seçim döneminde kesilen faturaları görünce şaşkına döndü. İlk olarak Aralık ayından sonra kesilen faturalara yapılacak ödemelerin durdurup inceme başlattı. Detaylı incelemenin ardından karşılığı olan ve olmayan ödemeler ayırt edilerek ona göre işlem başlatılacağı belirtildi. Bununla birlikte 10 yıllık dönemin kontrol edileceği belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.