1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kırım'da patlama: 18 ölü, 50 yaralı

Kırım'da patlama: 18 ölü, 50 yaralı

Kırım'da bir okulda meydana gelen patlamanın ardından 'terör saldırısı' şüphesi yoğunlaştı. Rusya patlamanın parça tesirli bomba nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Patlama sonucu 18 kişi yaşamını yitirdi...

A+A-

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ın Kerç şehrinde korkunç bir terör saldırısı meydana geldi. Sabah saatlerinde emniyet birimlerince yapılan açıklamada, Kırım'daki bir yüksekokulda gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldiği ifade edildi.

Patlamada ölenlerin ve yaralananların olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının sevk edildiği kaydedildi. Patlama sonrası sosyal medyada yer alan ilk görüntülerde okul ve çevresinde büyük panik yaşandığı görülüyor.

Öte yandan, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye bilgi veren yerel kaynaklar, patlamada en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50 kişinin de yaralandığını belirtti. Yapılan açıklamada, saldırıyı 22 yaşındaki Vladislav Roslyakov’un gerçekleştirdiği iddiası ortaya atıldı. Yetkililer saldırganın intihar ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Öte yandan bu açıklamanın ardından kısa bir süre sonra yetkili makamlar yaşanan olayın bir terör olayı olduğunu duyurdu. Kremlin olayla ilgili bir açıklama yaparken, saldırının terör saldırısı olabileceğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Putin’in soruşturma için talimat verdiği belirtilirken, çok sayıda öğrenci ve eğitimcinin de binada bulunduğu aktarıldı.

“YÜZÜ MASKELİ VE SİLAHLI KİŞİLER SALDIRDI”
Okul müdürü Olga Grebennikova da yaşananın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Grebennikova, yüzü maskeli ve silahlı kişilerin patlayıcıları patlattıktan sonra gördükleri herkese ateş açtığını söyledi. Grebennikova, “Her yerde cesetler vardı. Hep çocukların cansız bedenlerini gördüm. Ölenler arasında okul çalışanları da vardı” dedi.

Kerç’te yaşanan korkunç olayın ardından yapılan açıklamada, bombanın içinde metal parçacıklar olduğu ve bu patlayıcının da binanın kafeteryasında patladığı aktarıldı. Rusya Soruşturma Komitesi, hayatını kaybedenlerin çoğunun genç olduğunu ve patlama sonrasında bölgedeki okulların boşaltıldığı ifade edildi.

Henüz soruşturma devam ederken saldırıyı kimse üstlenmedi.

kirim-terorist-resim-10.jpg
22 yaşındaki Vladislav Roslyakov’un saldırı anında çekilmiş görüntüsü yerel basında yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.