1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu'nun Rize'deki Konuşması

Kılıçdaroğlu'nun Rize'deki Konuşması

CHP lideri Kılıçdaroğlu: AKP'ye oy vermiş insanlar, AKP'nin maskesini gördünüz. Maskeyi indiren Kandil oldu... Rize'den delik ayakkabıyla geldin şimdi oturduğun yere bak

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

CHP'NİN YÜZDE 100'Ü BARIŞ İSTİYOR 

"CHP tabanının yüzde 100'ü barış istiyor. Kim demiş barışa karşıyız diye. Önce barış nasıl olmalı diye düşünmeliyiz. Ülkeyi yönetenlerin yalan söylediği bir ülkede barış olamaz.

Erdoğan diyor ya "Ben yalan söylemiyorum" diye. İl başkanlarına konuşması baştan aşağı yalan. 'İmralı'yla pazarlık yapmadık' diyor. Bakan '4 konuda pazarlık yaptık' diyor.

Süreç konusunda Kandil'deki Karayılan'ın mı bilgisi daha fazla yoksa AKP'nin sözcüsü Arınç'ın mı bilgisi daha fazla.

SUSTUM, ERDOĞAN KONUŞSUN DİYE

Sustum, Erdoğan konuşsun diye kimse de konuşmasın dedim. Erdoğan'a sesleniyorum sen konuşmadın başkaları konuştu. Silahlara teslim olan başbakansın Erdoğan.

PKK-AKP işbirliği var. Şimdi anayasa da yapacaklarmış. Eğer başbakan silahların gölgesinde yasa teklifi geliyorsa siz o silahlara teslim olan Başbakansınız.

Anayasa'nın birinci maddesi Türkiye Cumhuriyeti'dir bizim kırmızı çizgimizdir. Başkanlık hayalleriyle yatıp kalkıyor. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanıyor. Parlamentoda CHP olduğu sürece başkanlık sistemi geçemez.

Gelinen süreç Erdoğan'ın uzun süre düşünmesi gereken bir süreçtir. AKP'ye oy veren düzgün, namuslu insanlar, AKP'nin maskesini gördünüz. Maskeyi indiren Kandil oldu. Artık AKP'nin ve onun başındaki kişinin birileri tarafından kullanıldığını, silaha teslim olduğunu herkesin bilmesini isterim."

2B'DE SORUNLARI DİNLİYORUZ

2B’de mağdur olan vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz ve paylaşıyoruz. Bu insanlara dedelerinden babalarından kalan toprakları bu rayiç bedellerle almaları imkansız. Gün 24 saat 24 saatte de CHP’liler yurt genelinde görev yapıyorlar. Neden Sayıştay başkanı Meclis’e gelip bilgi vermiyor. Herkesten vergi toplayacaksınız hesap vermekten kaçacaksınız bunu kabul etmek mümkün değil.

Bugün sayın başbakan yarım saat nasıl yolsuzluk yapmadığını anlatmış. Bu ne demektir. Ben yolsuzluk yapanlara kol kanat geriyorum demektir. TBMM Başkanları’nın iktidarların yolsuzluklarını gizleme görevi yoktur. O raporlar buraya gelecek. Ya getireceksin ya da koltuğundan ayrılacaksın. Meclis’e getirilmeyen maliye bakanlığının hesaplarının denetlendiği 2011 raporlarından bir bölüm okumak istiyorum:

2011 yılında devlet tarafından 110 bin liraya kiralanan bir benzinlik kiralayan tarafından aynı yıl içinde yıllık 1 milyon 462 bin liraya bir başkasına kiralanmıştır…

“RİZE’DEN DELİK AYAKKABIYLA GELDİN, ŞİMDİ…”

Bunlar bir de ne diyorlar biz kul hakkı yemeyiz diyorlar. Kul hakkı yiye yiye karnınız şişti sizin. Dinle uzaktan yakında ilgisi yok bunların. İnançlı imansız bir insan bu rezaletlere bir son verir. Dürüst geçinmiyorlar. Daha mal varlığının hesabını vermedin. Rize’den delik ayakkabıyla geldin şimdi oturduğun yere bak. Ne diyordu biz ecdadımıza saygılıyız. O kadar saygılısın ki Sultanahmet Cami’ni bile parselledin.  Neymiş binayı tıraşlayın demiş yapmamışlar bu da küsmüş. Şu kafaya bak. Sen başbakansan o ruhsatı kim verdi ona bakarsın hesap sorarsın sorabilir mi soramaz çünkü onu yapanlar AKP’ye büyük kıyaklar geçti.

“HESAPLAŞACAKSAN GEL KARŞIMA”

CHP olarak kimsenin arkasından kötü söz söylememeye dikkat ederiz. Bu ne yapıyor. Müslüman ya. Ölen kişilerin arkasından en ağır hakaretleri kullanıyor. İnönü’ye Ecevit’e hakaret ediyor. Demirel’e hakaret ediyor.

İnsandan biraz terbiye olur. Bu kadar ahlaksız bir söylemi Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ın ağzından duymak beni rencide diyor. Hesaplaşacaksan adam gibi gel karşıma hesaplaşalım. Bülent Ecevit “Biz milliyetçiliği beş parmak dağlarına, Ege’nin derin sularına yazdık” diyor. Sen ne diyorsun her tülü milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyorsun. Senin görevin ülkeyi pazarlamak zaten.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.