1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kemal Kılıçdaroğlu Çorlu Aşevi'ni hizmete açtı

Kemal Kılıçdaroğlu Çorlu Aşevi'ni hizmete açtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çerkezköy ile Çorlu Ticaret ve Sanayi odalarını, Vatan Kablo Fabrikası'nı ziyaret etti, Çorlu Belediyesi Aşevi'ni hizmete açtı.

A+A-

 

Kılıçdaroğlu, partisinin İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi'nce organize edilen Tekirdağ ziyaretleri çerçevesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nden sonra Çerkezköy Sanayi ve Ticaret Odası'na geldi.
 
Oda Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever ve Yönetim Kurulu üyelerince karşılanan Kılıçdaroğlu, buradakilerle bir süre görüştü.
 
Çorlu'daki Vatan Kablo Fabrikası'nı ve üretim ünitelerini gezerek yetkililerden bilgi alan Kılıçdaroğlu, buradaki işçilerle sohbet etti.
 
Kılıçdaroğlu, daha sonra Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret etti.
 
Burada, Oda Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
 
"50 yılı düşünerek planlarımızı yapmak zorundayız. Çünkü çocuklarımıza daha güzel bir Çorlu, İstanbul, Adapazarı, Sakarya bırakmak zorundayız. Eğer böyle düşünebilirsek, o zaman göreceksiniz ki Çorlu'nun da Adapazarı'nın da ihtiyaçları büyük oranda giderilmiş olacak. Sanayiyi artık klasik sanayinin ötesinde düşünmemiz gerekiyor. Bilimle ilerlemeyen, teknolojiyi bir araya getirmeyen bir sanayinin dünya ile rekabet şansı yoktur. Bilgiyi mutlaka sanayide kullanmak zorundayız. Bu nedenle başkanların Çorlu'ya üniversite istemeleri, bunu tanımlayarak ileri teknoloji üniversitesi istemeleri benim de son derece saygıyla karşıladığım bir talepti. Keşke bütün illerimiz ileri teknolojiye dönük bu tür talepleri sürekli yineleyebilseler. Burada veya başka bir yerde ileri teknoloji üniversitesi kurulabilirse, sanayinin nitelikli, katma değeri yüksek ürünler ürettiğini, Türkiye'nin hem dünyadaki saygınlığının pekiştiğini göreceğiz hem de Türkiye sanayi açısından dünyada daha iyi bir konumda olacak."
 
Kılıçdaroğlu, daha sonra Çorlu Belediyesi Aşevi'ne gelerek, hafta içi hizmet vermeye başlayan binanın açılış kurdelesini kesti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.