1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Kanlı seçim: 12 ölü

Kanlı seçim: 12 ölü

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin yapıldığı Kenya'da güvenlik güçleri ve protestocular arasında çıkan çatışmalarda 12 kişi hayatını kaybetti

A+A-

 

Polis, oy kullanma işlemi başlamadan kısa süre önce kıyı bölgesinde çıkan çatışmalarda 6’sı polis 12 kişinin öldüğünü belirtti. Bölgeye 400 takviye polis gönderilirken, bazı bölgelerde polisi hedef alan saldırıların seçimi çok etkilemediği kaydedildi. Çatışmalardan sorumlu tutulan "Mombasa Cumhuriyetçi Konseyi" adıyla bilinen ayrılıkçı örgüt henüz açıklama yapmadı.

KENYA'NIN EN ZORLU SEÇİMİ

Daha önce, kıyı kenti Mombasa’da 4 polisin öldürüldüğü açıklanmıştı. Ülkede 2007 yılında yapılan seçimlerde çıkan şiddet olaylarında bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti. Bu nedenle seçimler, Kenya tarihinin en önemli ve zorlu seçimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Seçimler öncesinde polis tarafından yapılan açıklamalarda, sabıkalı bazı kişilerin polis üniforması giyerek bazı seçim bölgelerinde oy verme işlemini baltalama girişiminde bulunacağı, ayrıca Somali-Kenya sınırından alınan istihbarat raporlarına göre Somalili militanların, seçim sandıklarının bulunduğu yerlere saldırı planları yaptığı, sahil bölgesindeki ayrılıkçı örgüt "Mombasa Cumhuriyetçi Konseyi"nin seçimi boykot etme çağrısında bulunduğu belirtilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.