1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kanal İstanbul ile ilgili çok önemli gelişme

Kanal İstanbul ile ilgili çok önemli gelişme

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Kanal İstanbul Projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararı bu hafta içinde tamamlandı" dedi.

A+A-

 

Babacan, Stratejik Düşünce Enstitüsünce düzenlenen "Ekonomi Güvenliği"  konulu panelin açılışında yaptığı konuşmada, önlerinde çok önemli vizyon  projeleri bulunduğunu söyledi. Bu projelerden en önemlisinin Kanal İstanbul Projesi olduğunu belirten  Babacan, şöyle konuştu:

İŞTE KANAL İSTANBUL / FOTO-GALERİ

"Kanal İstanbul Projesi ile alakalı kanal yapıldığında bazı yolların  yerinin değişmesi gerekecek. Köprüler gerekecek. İşte bunun ilgili Yüksek  Planlama Kurulu kararı bu hafta içinde tamamlandı. Çünkü öncelikle yol, köprü  çalışmalarının başlaması gerekiyor, arkasından da Kanal İstanbul Projesi'ni gerçekleştirelim. Bu ilk etapta bakanlar olarak 'acaba olur mu, olmaz mı, çok mu  çılgın, acaba gerçekleştirilebilir mi?' şeklinde şüpheler hissettik ama Sayın  Başbakanımız bunu açıkladı. Olmayacak olsa zaten bu açıklanmazdı. Biz, bunun gerçekçi bir proje olduğuna inanıyoruz. Türkiye için, hatta dünya için çok  konuşulacak bir proje olduğuna da inanıyoruz. Her türlü çevre değerlendirmesi ve  hazırlığı çok dikkatli yapılmalı ama yapıldıktan sonra da İstanbul'u, İstanbul'un  deniz trafiğini çok rahatlatacak bir proje haline gelecek. Aynı zamanda  İstanbul'un daha sıhhatli, daha düzenli büyümesini de beraberinde getirecek proje  olacak."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.