1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kamu-Sen eski başkanı İsmail Koncuk İYİ Parti'de

Kamu-Sen eski başkanı İsmail Koncuk İYİ Parti'de

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen eski Genel Başkanı İsmail Koncuk İyi Parti Çankaya İlçe Başkanlığını ziyaret ederek İYİ Parti’ye üye oldu.

A+A-

İYİ Parti yöneticisi Fazlı Ertürk'den alınan bilgiye göre; Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen eski Genel Başkanı, çalışma hayatının duayenlerinden, tüm çalışanların güçlü sesi, dava ve mücadele adamı İsmail Koncuk İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, İYİ Parti’ye üye oldu..

Fazlı Ertürk'ün açıklaması şöyle; "Bugüne kadar, gerek mücadeleci ve ilkeli kişiliği ile çalışanların ve tüm halkımızın büyük teveccühünü kazanmış olan Sn. İsmail Koncuk, 2010 yılında da KPSS hırsızlığının üzerine giderek, alınteri hırsızlığını da ispat eden kişidir. Gerek Türkiye ve Türk Milleti sevdası, gerekse çözülme sürecinde, iktidarın sözde 'akil adam' olma teklifini de kabul etmeyen sayın İsmail Koncuk’un İYİ Parti’mize üyeliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Tüm İYİ Parti camiasına, milletimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun."

İSMAİL KONCUK KİMDİR?

Türk Eğitim Sen Genel Başkanlığı’nı yapan İsmail Koncuk 24 Mayıs 1959 yılında Adana-Ceyhan’da doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Ceyhan'da tamamladıktan sonra Eskişehir Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü'nden 1980 yılında mezun oldu. Bu arada Atatürk Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Yabancı Diller Yüksek Okulu'nda da İngilizce eğitimi aldı.

Öğretmenliğe 1981 yılında Konya’nın Beyşehir İlçesi Doğanbey Beldesi'nde başladı. 1985 Yılında ise Adana’ya atandı. 1992'den 1996 yılına kadar Türk Eğitim-Sen Adana Şubesi Kurucular Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1996 yılından 2005 yılına kadar Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği yaptı.

2002 Yılında gerçekleştirilen Türk Eğitim-Sen 1. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda Merkez Denetleme Kurulu üyeliğine, 2005 yılında yapılan 2. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda Genel Sekreterliğe ve Şubat 2008’de yapılan 3. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda ise Genel Başkanlığa seçildi. 24-25 Ekim 2009 tarihinde yapılan Olağanüstü Merkez Genel Kurulu'nda ve 5-6 Şubat 2011 tarihinde yapılan 4. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda da Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

2008 Mart döneminde yapılan 3. Olağan Genel Kurulda Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreterliği görevine seçilen Koncuk, 9 – 10 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Kamu-Sen 4. Olağan Genel Kurulu'nda ve 12-13 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılan 5. Olağan Genel Kurulunda da Konfederasyon Genel Başkanlığına seçildi. 1-2 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Eğitim-Sen 5. Olağan Genel Kurulunda yeniden genel başkanlığa seçildi.

İngilizce bilen Koncuk evli ve iki çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.