1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'Kaç tane yaralı IŞİD üyesi Türkiye'de tedavi gördü?'

'Kaç tane yaralı IŞİD üyesi Türkiye'de tedavi gördü?'

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "Şu ana kadar kaç IŞID üyesi veya sempatizanı gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmıştır?" diye sordu.

A+A-

Türkiye'de şu ana kadar kaç yaralı IŞİD üyesi Türkiye'de tedavi görmüştür? Tedavi gören kaç terörist tutuklanmıştır?" diye sordu.

Tanrıkulu'nun İçişleri Bakanı Ala'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle; "Suriye ve Irak'ta hemen her gün yeni bir katliama imza atan eski adı IŞİD yeni adı İD (İslam Devleti) olan terör örgütünün Türkiye'de rahatlıkla militan devşirdiği, yaralı örgüt mensuplarının Türkiye'de tedavi gördüğü iddiaları dünya basınında ve uluslararası kamuoyunda tartışılmaktadır. Öte yandan IŞİD'e yönelik uluslararası bir müdahale için oluşturulan ittifakta Türkiye'nin yer almaması bu yöndeki iddiaları güçlendirmektedir. 2011 yılından itibaren sivilleri hedef alan operasyonlar yaptığı için Beşar Esad İktidarına karşı uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeye çalışan, Suriye'deki muhalifleri alenen destekleyen AKP'nin, IŞİD söz konusu olunca herhangi bir tepki göstermemesi, IŞİD'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalması da manidardır. Türkiye'nin terör örgütü listesinde yer aldığı halde IŞİD'li veya söz konusu terör örgütünün sempatizanlarının başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gerçekleştirdiği toplantılara herhangi bir müdahalede bulunulmaması da Hükümetin söz konusu terör örgütüne göz yumduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca terör örgütü listesinde yer aldığı halde Türkiye'de kaç IŞİD mensubunun gözaltına alındığı, tutuklandığı bilinmemektedir.
Bu bağlamda;
IŞİD terör örgütüne karşı başta Emniyet olmak üzere güvenlik birimleri aktif olarak mücadele etmekte midirler? IŞİD sadece kağıt üzerinde mi terörist olarak kabul edilmektedir? Bu örgütün Türkiye'deki faaliyetlerine neden karşı aktif bir mücadele yürütülmemektedir? IŞİD'in Türkiye'de terörist eylem yapacağına dair herhangi bir istihbarat bilgisi var mıdır? Varsa, buna karşı tedbirler alınmakta mıdır? Şu ana kadar kaç IŞID üyesi veya sempatizanı gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmıştır? Türkiye'de şu ana kadar kaç yaralı IŞİD üyesi Türkiye'de tedavi görmüştür? Tedavi gören kaç terörist tutuklanmıştır? Havalimanlarında IŞİD üyelerinin tespiti için herhangi bir çalışma yürütülmekte midir? Şu ana kadar IŞİD üyeleri ve sempatizanlarına karşı kaç operasyon gerçekleştirilmiştir? Bu operasyonlarda kaç üye veya sempatizan ele geçirilmiştir? Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Kabataş ile Bağcılar arasında hizmet veren tramvayda çekilen ve 18 Eylül 2014 tarihinde Youtube'a yüklenen bir videoda yer alan iki gencin IŞİD üyesi olduğu iddia edilmiştir. Söz konusu kişilerden birinin üzerinde IŞİD bayrağına benzer bir tişört görülmektedir. Görüntülerdeki kişiler IŞİD üyesi midirler? Söz konusu kişilerle ilgili herhangi bir inceleme başlatılacak mıdır? Ulusal veya uluslararası basında IŞİD'in Türkiye'de militan devşirdiği iddia edilen çeşitli yerlerin isimleri telaffuz edilmektedir. Söz konusu bölgelerle ilgili istihbarat çalışması yürütülmekte midir? IŞİD'in söz konusu bölgelerde faaliyetlerinin engellenmesi için herhangi bir müdahale olacak mıdır? Şu ana kadar IŞİD'e kaç Türkiye vatandaşı katılmıştır? IŞİD üyesi olarak Suriye veya Irak'taki çatışmalarda öldürülüp cenazesi Türkiye'ye getirilmiş olan kaç Türkiye vatandaşı bulunmaktadır? Emniyet birimlerine, IŞİD üyeleri veya faaliyetleri konusunda son bir yılda kaç ihbar gelmiş, bu ihbarların kaçı dikkate alınmış ve bunun üzerine kaç operasyon gerçekleştirilmiştir?"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.