1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İzmir'de Hazine'ye ait 300 dönümlük arazi birilerince işgal edildi!

İzmir'de Hazine'ye ait 300 dönümlük arazi birilerince işgal edildi!

İzmir'in Menderes ilçesi Ataköy Mahallesi ormanlık alandaki 300 dönüm Hazine arazisi kimliği belirsiz kişilerce işgal altında.

A+A-

İzmir'in Menderes ilçesi Ataköy Mahallesinde ormanlık alandaki 300 dönüm hazine arazisi kimliği belirsiz kişilerce işgal edildi. İşgal edilen 300 dönüm içindeki fundalıklar kepçe ve dozerle kazındı bu arada kökleri kesilen birçok çam ağacı kurudu.

Menderes ilçesi Ataköy Mahallesinde işgal edilmiş 300 dönüm hazine arazisi ile ilgili olarak ekte görülen dilekçe altına köyden 65 imza toplandı.

İzmir Menderes İlçesi Ataköy mahallesi ormanlık alandaki zeytin ağaçlarını, fundalıkları kepçe ile kesip, taradıktan sonra 300 dönüm kadar araziyi tel çitlerle çevirip işgal ettiler. Ataköy mahallesinde yaşayan Hüseyin Çoban olanları şöyle anlatıyor:

"Köyümüz sınırları içinde (114 Ada, 7 ve 8 no'lu tapulu parsellere bitişik) 300 dönüm alan, en az 500 yıldır kullandığımız ve hak sahibi olduğumuz (ne yazık ki tapuya hazine arazisi olarak işlenmiş) mera ve zeytinlik alanımızdır.

Hal böyle iken, 2018 Eylül ayından itibaren belirttiğimiz bölgede önce zeytin ve diğer ağaçlarımız kimliği belirsiz kişilerce kesilmiş, hemen arkasından bu 300 dönüm alan tel çitle çevrilerek meramıza, zeytinlik alanımıza el konulmuştur.

Kepçenin kazıyıp yığdığı ağaç, fundalık dallarını köylülerin almasına bile izin vermediler. Kepçenin yanında her zaman 4 kişi koruma amaçlı bekler vaziyetteydi.

2019 Nisan ayında bu kez, işgal edilen 300 dönüm arazinin altındaki 50 dönüm kadar ormanlık alanda da bir kepçenin çalıştığını görünce, Jandarmaya ihbar ettik. Jandarma gelene kadar kepçeyi kaçırmışlar. Demek ki bunların bir habercisi var.

Diğer taraftan, el konulan 300 dönüm arazi ile ilgili olarak Menderes Kaymakamlığına, 2062 sayılı şikayet dilekçemiz 27 Mayıs 2019 tarihinde teslim edilmiştir.

Hazineye ait ve hak sahibi olduğumuz 300 dönüm alanımızın kanunlara aykırı işgalinden kurtarılmasını yetkililerimizden bekliyoruz."

izmir-menderes-imzalar-resim-071.jpg

menderes-izmir-hazine-arazisi-isgal-resim-07777.jpg

izmir-menderes-resim-077.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.