1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti'nin grup toplantısından: Malımın sahibi banka!

İYİ Parti'nin grup toplantısından: Malımın sahibi banka!

İYİ Parti Grup Toplantısına kredi kartları damga vurdu...

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, il il dolaşarak esnafı dinleyip sorunlarını not alarak Meclis'te gündeme taşıyor. Akşener, bu kez grup konuşmasında kürsüyü esnafa bıraktı. 

Akşener, TBMM grup konuşmasında kürsüyü Esnaf Derneği Temsilcisi Turgut Uslu'ya bırakırken, Uslu, cebinden çıkardığı 11 tane kredi kartını göstererek, "Dükkandaki malımın sahibi banka, şu anda dükkanımın mülkiyet sahibi de acil kamulaştırmayla mülkiyetimi elimden alan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'dur" sözleriyle isyan etti.

"MALIMIN SAHİBİ BANKA"
Turgut Uslu​ şunları söyledi:

"Bu dar ve ekonomik gerileme sonucuyla bugünkü darlığa düştük. Kredi teşviki gibi imkanlar, partili olma öncülüğüne göre değerlendirilmiştir. 20 metrekarelik dükkanımda beş SSK'lı çalışanımla ekmek paramızı bölüşme gayretindeyiz. Geçen yıla göre altından kalkamayacağımız hale geldik. Kredi kartı ile yaşama gibi bir netice ile karşı karşıya kaldık. 5 bankanın aracımı evimi hipotek ettirerek 11 tane kredi kartı ile. Dükkandaki malımın sahibi banka, şu anda dükkanımın mülkiyet sahibi de acil kamulaştırmayla mülkiyetimi elimden alan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'dur.

PİYASA YERLE YEKSAN OLACAK
Bu zor dönemde asgari hayatın devamı için hükümeti ve devletimizi 'milletimizi yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle makul destek ve çözüm sunmaz ise esnafa verdiği 500 liralık yardım ile bu piyasa yerle yeksan olacaktır. Ankara'nın her noktasında boş dükkanlar, boş raflar ve işsiz esnaf var. Esnafın durumu bu haldeyken, vatandaş 22 milyon icra dosyası ile boğuşurken, Somali'ye, Ukrayna'ya nakit yardımı, 121 ülkeye tıbbi ve insani yardım yapan devletimiz, kendi vatandaşlarına esnafına yaptığı yardım ve destek paketlerini mutlaka gözden geçirmelidir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.