1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İYİ Partililer'in Soylu tepkisi: Meral Akşener adı; mertliğin, adaletin, vatanseverliğin adıdır!

İYİ Partililer'in Soylu tepkisi: Meral Akşener adı; mertliğin, adaletin, vatanseverliğin adıdır!

24 TV'de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik sözlerine, İYİ Partililer'den yanıt gecikmedi.

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na başlatılan inceleme üzerinden eleştiren 
İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e tepki gösterdi. Soylu, inceleme için 'aptallık' diyen Akşener'e, "Akşener 6 ay İçişleri Bakanlığı yaptı. Stajyer İçişleri Bakanı. Biz onu iyi tanırız, o da bizim onu iyi tanıdığımızı bilir. Değer sistemi olmadığını da biliriz" dedi.

MERAL AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KRT TV özel yayınında, İmamoğlu'na başlatılan incelemeyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: "Asıl mevzu şu... Bu hale mi döndü bu işler? Sayın İmamoğlu'na yönelik bir alerji var fakat ben daha zekice adımlar beklerdim. Kelimelerimi dikkatli seçmeye gayret ediyorum. Ben İçişleri Bakanı olsam, o soruşturma iznini imzalamadığım gibi, onu benim önüme getireni de görevden alırdım. O derece bir aptallık. Bunun hukuki, ahlaki bir yanı yok. Dindar bir insanım ama kendimi fetva makamı gibi görmedim. Normal şartlarda gidip dua ederiz. Fatih Sultan Mehmet Han, eşi veya kendisi... Orada cenazesi duruyor, ruhu yok. O geçmişte bu ülkenin banisi, bu ülkeye yaptığı büyük hizmetler sebebiyle çok büyük bir saygıyı hakediyor. Tekrar söyleyeyim; el bağlamanın ne hukuki ne ahlaki ve ne de dini bir mahzuru yok. Ben bakan olsam bu kağıdı yazanı bulur görevden alırım. Bu ahmaklık, bu eylem ahmaklık."

SOYLU'DAN AKŞENER'E YANIT: "STAJYER İÇİŞLERİ BAKANI"

24 TV'de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla 
ilgili yapılan inceleme sonrasında soruşturma başlatılmadığını söyledi. Soylu, Akşener'in kendisiyle ilgili sözlerine, "Meral Akşener bana aptal dedi. Biz birlikte siyaset yaptık Doğru Yol Partisi'nde. O da biliyor ki biz onu çok iyi tanırız. Tekrar ediyorum biz onu iyi tanırız. Bir hanımefendiye hiç yakışmaz. Bu kadar kibir, bu kadar kendini bilmezlik. Akşener 6 ay İçişleri Bakanlığı yaptı. Stajyer İçişleri Bakanı. Biz onu iyi tanırız o da bizim onu iyi tanıdığımızı bilir. Değer sistemi olmadığını da biliriz." dedi.

Süleyman Soylu’nun Meral Akşener için yaptığı bu açıklamaya İYİ Partili isimlerden tepki yağdı. 
Sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan paylaşımlarda, Soylu'nun geçmişte AK Parti için söylediği sözler de hatırlatıldı.

İşte o tepki 'twit'lerinden bazıları:

"BİZ DE SENİ İYİ TANIRIZ; ERDOĞAN'A HESAP SORMAZSAM NAMERDİM DİYEN SENSİN"

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu: "Meral Akşener, söylediklerini yalayıp yutup, uğruna takla attığınız makamların tamamını elinin tersiyle iten, zor zamanlarda milletinin yanında olmayı vazife bilmiş Türkiye sevdalısının adıdır."

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun: "Bazı durumlar vardır ki, kişiler için karakter sınavı niteliği taşır. Sn Soylu’nun değil dostlarını, Partisini bile satarak atladığı makamı, Sn Akşener, elinin tersiyle itip bu siyasi rüşvetçi zihniyetle mücadele için partisini kurmuştu. Bazı durumlar kişilerin karakter sınavıdır."

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu: "Kendisini izleyince, geçmişte Tayyip ve Devlet beyler hakkında söyledikleri geldi aklıma. Bu arkadaş, yanına sığınmak istediği kişilerle ilgili ileri geri zırvalama hastalığından malüldür. Demek ki aklında bizim limana sığınmak var ama yemezler!.."

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Ünzile Yüksel: "Kendileri “U” dönüşü yaptıklarını unutunca,
milletin de unuttuğunu zannediyorlar. Bugün biat ettiğinize, dün en ağır hakaretleri ettiğinizi ne tez unuttunuz efendi! “Akşener” adı; sizin değer sistemine uymayan, cesaretin, mertliğin, adaletin, vatanseverliğin adıdır.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır: "Bu hayattaki en büyük esaret sözlerinin esiri olmaktır Süleyman Soylu. Bin düşünüp, bir konuşacaksın. BDP’ye ayrı hocaefendine ayrı 
övgüler yağdırdığın günleri unutmayacaksın. Bir kere yalpalamaya başladın, sonunda yerle yeksan olacaksın."

İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu: "Sn. Soylu siyasi beraberliklerine ve bu beraberliklerin kendisine söylettirdiği konjonktürel beyanlara bir göz atsın; 
söylediklerinden mahcup olacaktır! Şahsiyet, oturulan makama göre konuşurken değil, kavgada belli olur.
 Memlekete, bu imtihanı geçebilmiş siyasetçiler lâzımdır!"

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz: “Değer Sistemini” cümle içinde kullandığınız zaman bu kavram size ayna olarak tutulabilir. Korkarım ki; o aynadaki yansıma da sizi üzebilir.  Bakanlık makamı kariyer değil görevdir. Mesela; 28 Şubat’ın sözde muktedirlerine karşı Meral Akşener duruş sergilerken siz nerdeydiniz?"

İstanbul İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu: "Bu karakter hallerini iyi tanıyın. Dün sövdüklerine bugün biat ederler. Dün biat ettiklerine bugün söverler. Hakk'a değil güce taparlar. O nedenle güç neredeyse oraya meylederler."

Rize İYİ Parti İl Başkanı Av. Ayşegül Akyıldız Özyanık: “Erdoğan’a hesap sormazsam namertim” diyen sensin.
Önce bu ‘değer sisteminin’ hesabını verin bu millete. Biz de seni çok iyi biliriz. Demokrat Parti’de senle siyaset yapanları yarı yolda bıraktın. O insanlar şimdi Erdoğan’a hesap soran Meral Akşener’le birlikte yol yürüyor."

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan: "Omurga sadece iskelet sistemini ayakta tutmaz, karakteri de tutar!"

İşte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in AKP’nin bakanlık teklifini reddettiği belgeler:

 

meral-aksener-3.jpgmeral-aksener-4.jpg


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.