1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Partili Türkkan: Ruhsan Pekcan Yüce Divan'a gönderilmeli

İYİ Partili Türkkan: Ruhsan Pekcan Yüce Divan'a gönderilmeli

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Ticaret Bakanlığı görevinden alınan Ruhsar Pekcan'la ilgili olarak "Bu bakanın kendi firmasını ayrı bir cetvele dahil ederek KDV’den kendisine iskonto yaptırması dahil olmak üzere bu konulardan yargılanması

A+A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, don TBMM'de düzenlediği basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi ve şöyle dedi:

"Dünkü basın toplantımda, 'Pekcan döneminde gümrüklerin nasıl kevgire döndüğünü görmek istiyorsanız Derince Limanı’na bakmanız yeterli. Kocaeli Deniz Gümrüğü'nde 540 kilogram kokain ile tüm zamanların en yüksek miktarda ve tek seferde uyuşturucu maddesi ele geçirildi' demiştim. Bu Derince Limanı değil Dilovası Limanı olacaktı, bunu konunun hassasiyeti için özellikle belirtmek istiyorum.

BU, ANAYASA DÜZENLEMESİNDEN BAŞKA BİR ŞEY

Dün MHP’nin hazırladığı Anayasa taslağı metni üzerinde birkaç söz söylemiştim ve akşam MHP ve AK Parti milletvekillerinin paylaşımlarını takip ettim. Öncelikle tespitim şu, MHP Sayın Naci Bostancı’nın da ifade ettiği gibi kendilerinden habersiz basına açıkladıkları bu anayasa taslağı ile Ak Parti’yi bir noktaya doğru sürükleme çabasında. O da şu, MHP olmadan AK Parti’nin hükmü şahsiyetinin önünde ne kadar engel varsa onların hepsini sıralamış. Örneğin Başkan diye ifade etmiş Cumhurbaşkanı Yardımcısının da seçimle gelebileceğine dair bir madde koymuş. Bu madde ile beraber Cumhurbaşkanını istediği kadar yardımcıyı istediği kişiler arasından seçme özgürlüğünü elinden almış. Her konuda MHP AK Parti’yi kendisine bağımlı hala getirecek ne kadar düzenleme varsa alt alta sıralamış. Zaten bu metni gören Naci Bostancı da tepkisini kelimelerin arasına saklayarak ifade etmiş. 

MHP BU ANAYASA TASLAĞI İLE AK PARTİ’Yİ SIKIŞTIRMAK PEŞİNDE

Önce Cumhur ittifakı kendi arasında böyle bir metin üzerinde anlaşmaları çok zor hatta mümkün değil. Cumhur ittifakı kendi arasında kendi güçlerini sınayacaktır. Ak Parti MHP’ye güvenmiyor, MHP de AK Parti’yi kendi rızasının dışında hareket etmeyecek noktaya sürüklemeye çalışıyor. Bu bir anayasa düzenlemesinden başka bir şey. Türkiye artık sistem tıkanıklığı yaşıyor, bu sistem tıkanıklığını daha da yoğunlaştıracak, iktidarı daha da kötüye senaryolara sürükleyecek bir takım maddeler ifade etmişler. Anayasa’ya dair ne kadar tavrı varsa Ak Parti’nin, tamamının arkasında MHP’nin bu konudaki yol başlığı var. Ak Parti bunun ne kadar farkında bilmiyorum ama görünen köy kılavuz istemez. MHP bu anayasa taslağı ile Ak Parti’yi sıkıştırmak peşinde olduğu çok açık. Bizim için yok hükmünde, reddediyoruz, bu Türkiye’nin gerçek gündeminin üzerini örtecek bir oyun. Böyle bir şey olur mu? Alayı burada, Böyle bir Anayasa olur mu alayı burada diye bir Anayasa olmaz. Anayasa çok önemli bir şey. Olsa olsa bu Türkiye’nin gündemine fraklı bir şey sokarak gerçek gündemi karartmaya yönelik bir çaba olur.

Sayın Bahçeli Anayasa Mahkemesini itibarsızlaştırmak için çok çaba sarfetti. Anayasa Mahkemesi biliniz ki, bir gün yargıladığınızda, MHP bu iktidarın suçlarını azmettirmek, teşvik etmek ve ortaklıktan yargılanabilirler, itibarlarına saldırdıkları o hakimler karşısında hesap verebilirler. Bu hakimlerin karşısında nasıl hesap vereceklerini biz de merak ediyoruz. Muhtemel hazırladıkları yeni anayasa taslağında bu mahkeme kapatılmalıdır kararı vardır.

İKİZDERE’DE KATLİAM SÜRERKEN BAKANLIK İKİNCİ TAŞ OCAĞINA İZİN VERMİŞ

İkizdere’deki doğa katliamı var gündemde. İkizdere’de bu katliamı gördükten sonra gerçekten bir insanın hiç vicdanının olmaması gerek. Yeşil ve doğaya gerçekten bu kadar düşman olunabilir. İşkencedere’yi sadece sizler rant sağlayasınız diye bu hale getirdiniz. Bir dereyi bu kadar kurutmak gerçekten vatana ihanettir. Hafriyat dereye dökülüyor, dere kayboldu, içme suyu yok oldu o bölgede. İkizdere’nin sonu Kazdağları’ndan Fatsa’dan farklı olmayacak. Ne yaparsanız yapın beşli çeteyi doyurmaya sizin gücünüz yetmez, bunlar asla doymayacaklar. Onlar yeşil doğanın değil yeşil paranın dostu. İkizdere son durakları da değil. Üstelik bu dere Rize’de, talanı yapan müteahhit o da Rizeli. Kendi memleketine düşman olan adam sana bana nasıl düşman olmaz. İkizdere’de bu katliam sürerken bakanlık ikinci taş ocağına izin vermiş.

Kapanma dedik, kapanmada yasak olanların içerisine bir de tarak eklendi. Tarak niye yasak, millet tarağı yiyor mu içiyor mu? Niye tarak yasak? Tarak satışını yasaklayarak dünyada virüsün yayılmasını engelleyen tek ülke olarak bilim tarihine geçeceğiz. Bu bir siyasi eleştiri konusu değil artık, bu bir fıkra bir komedi.

KAPANMA DÖNEMİNİN BİR MAĞDURU DA ÇİFTÇİLER

Kapanma döneminin bir mağduru da çiftçiler, pazarları yasakladınız. Fakir fukara gidip pazardan alış veriş yapıyor. Pazarların da akşam saatini bekliyor. Siz pazarları yasaklayınca ürünlerin tamamı çöpe döküldü. Bu kapanma kararı ile çiftçi felç oldu. Semt pazarlarının kapanmasıyla ürünlerini satamayan çiftçiler bütün sebzeyi meyveyi çöpe dökmeye başladı. Şimdi akıllanmışlar Cumartesi günü Pazar açacaklarmış. Böyle bir kapanma olur mu bunu bir günde mi hazırladınız? Pazarcılar ne zamanki isyan ettiler, vatandaş ne zaman ki isyan etti biz pazara çıkamıyoruz, Çiftçiler ne zaman ki ürünlerini çöpe döktüler sizin aklınız başınıza geldi, kalktınız dediniz ki, pazarları açacağız. Çiftçiyi hiç akıl edemediler.

TÜRKİYE CİDDİ BİR ŞEKİLDE GIDAYA ULAŞIMDA SORUN YAŞAYACAK

Bütün dünyada olduğu gibi iklim değişiklikleriyle beraber, ülkemizde de kuraklık var. Böyle bir dönemde çıkan ürünü dahi dağıtmak aciz, vatandaşa ulaştıramıyorsunuz. Rusya karabuğdayın ihracatını yasaklamış, bu bizim güvenlik meselemiz demiş, her insan önce doyacak, yaşaması için yemesi lazım bunu düşünerek karabuğday ihracatını yasakladı. Siz bu kuraklık döneminden sonra önümüzdeki üç beş yıl içerisinde Türkiye’nin gıdaya erişimde nasıl bir sorunla karşılaşacağını biliyor musunuz? Türkiye ciddi bir şekilde gıdaya ulaşımda sorun yaşayacak. Paramız yok, paramız olsa bile ihtiyacımız olan ürünleri ithal etmemiz zorlaşacak. İnsanlar bunu uluslararası silah gibi kullanmaya başladı. Çin anlaşma yaptığınız aşıyı vermedi size. Yarın ihtiyacınız olan buğdayı vermeyecekler, ihtiyacınız olan yağı vermeyecekler, sebzeyi vermeyecekler, meyveyi vermeyecekler. Bunları düşünen var mı? Hayır. Bunların bir tek düşüncesi var bir an önce memleketin kasasını boşaltmak, yandaşlara peşkeş çekmek, onlarla ortaklık kurmak.

İktidarın gündemi değiştirme çabalarına rağmen hala milletin cevabını alamadığı soru var, bir kez daha tekrarlayacağım 128 milyar dolar nerede? Cumhurbaşkanı kalkıp cevap verenleri yalanladı cevap verenler Cumhurbaşkanını yalanladı. 128 Milyar doların nerede olduğuna dair kamuoyunu tatmin eden bir tane cevap yok. İktidar yandaşı gazeteciler sus pus oluyor. Biz sormaya devam edeceğiz. Merkez Bankası başkanına da sormaya devam ediyoruz.

KAPANMA SİZE, BİZE VAR

Kapanma var ama size bize var. Bunlar açılmaya başladılar. Kocaeli’de Kartepe Belediye Başkanı çok rahat bir şekilde iftar daveti veriyor. Siz yapamazsınız ama biz yaparız biz iktidarız. 'Siz marabasınız biz ağayız' diyor, biz yaparız siz seyredersiniz diyorlar. Cumhurbaşkanı dün Ayaş’ta bir evde iftar da. Peki benim günahım ne, ben niye kardeşlerimle iftar yapamayacağım, siz niye annenizle babanızla iftar yapamayacaksınız, sizin günahınız ne Sayın Cumhurbaşkanını bizlerden farkı ne? Cumhurbaşkanın katıldığı cenaze törenini gördünüz, sizin o cenaze törenini yapma imkanınız var mı? Hayır. Ama onlara serbest onlar kendilerini bu ülkenin sahibi zannediyorlar. Gerçek efendinin, gerçek bu milletin sahibinin kim olduğunu, bu devletin sahibinin kim olduğunu görecekler ilk seçimde hem de erken seçimde bu millet onlara bunu öğretecek göreceksiniz.

EKREM İMAMOĞLU İLE NİYE BARIŞAMIYORSUNUZ?

Belim ağrısa, Ekrem İmamoğlu gibi ellerim arkada gelecektim. Arkadaşlar siz kafayı mı sıyırdınız. Bir adam ellerini arkada bağladı diye soruşturma mı açılır. Sizde feraset kaybolmuş, nezaket zaten yoktu, rasyonellik tamamen uzaklaşmış. Birinin aklı ile elleri arkada dolaştı soruşturma açalım. Bunu diyenler, arkasında yaptığı yolsuzlukların her gün bir tanesi ortaya çıkan Ruhsar Pekcan ile ilgili en ufak soruşturma açmayanlar, İstanbul’un seçilmiş Başkanına türbede elleri arkada dolaşıyor diye soruşturma açmışlar. Bu adam 4 milyon 750 bin oy aldı siz bunu hazmediniz problem orada. Barışın artık kabul edin artık. Siz düne kadar diktatör, darbeci dediğiniz Sisi ile barıştınız, Ekrem İmamoğlu ile niye barışamıyorsunuz? 4 milyon 750 bin kişi Ekrem İmamoğlu’na oy verdiyse siz de barışmak zorundasınız, başka çareniz yok.

RUHSAR PEKCAN YÜCE DİVANA GÖNDERİLMELİ  

Kocaeli gümrüğünde yakalanan 740 kilo uyuşturucuyu ortaya çıkaran müdürün daha sonra görevden uzaklaştırılarak müfettiş yapılması araştırılması gereken bir konu. Bunun ardından çok pis kokular geliyor. Sadece pis kokuların gelmesi bile bu bakanın Meclis tarafından soruşturulması gerekiyor. Bu bakanın kendi firmasını ayrı bir cetvele dahil ederek KDV’den kendisine iskonto yaptırması dahil olmak üzere bu konulardan yargılanması için yüce divanı gönderilmesi gerekiyor. Bu konuda AK Parti’nin gereken tavrı göstermesini bekliyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.