1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İYİ Parti'den Uygur Türkleri çıkışı: 11 Uygur Türk'ü mü ağır geliyor?

İYİ Parti'den Uygur Türkleri çıkışı: 11 Uygur Türk'ü mü ağır geliyor?

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Malezya'nın Çin'e iade etmeyerek Türkiye'ye gönderdiği 11 Uygur Türk'ünün Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındığına ilişkin iddialarla ilgili soru önergesi verdi.

A+A-
Tayland'da bir cezaevinden kaçarak yasa dışı yollardan Malezya'ya giren 11 Uygur Türk'ü, Çin'in tüm baskılarına rağmen iade edilmeyerek Türkiye'ye gönderilmişti.
GÖZALTINDA TUTULUYORLAR
Geçmişte aynı şekilde kendisine sığınan insanları Çin'e iade eden Kuala Lumpur yönetimi, büyük tepki almıştı. Bunun en büyük sebebi olarak da iade edilen insanların çok büyük işkencelere maruz kalmaları ve idam edilebilecek olmaları gösterilmişti. Türkiye’ye gönderilen 11 Uygur Türkü’nün Atatürk Havaalanında gözaltında olduğu iddialarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soran Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Uygur Türklerinin takipçisi olacaklarını belirtti.
"5 MİLYON SURİYELİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"
Suriye’de başlayan iç savaş sonrası savaştan kaçan 5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye’nin, 11 Uygur Türkü söz konusu olduğunda temkinli davranılmasına tepki gösterdi. Konu hakkında konuşan Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ‘’5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yapan ülkemiz, sadece Müslüman ve Türk oldukları için gördükleri zulümden kaçan 11 Uygur Türküne sahip çıkılmaması bizleri derinden yaralamıştır. Soydaşlarımızın Türkiye’de gözaltında tutulduğu yönünde iddiaların acilen cevaplandırılması gerekmektedir." şeklinde konuştu.
"MÜSLÜMAN VE TÜRK OLDUKLARI İÇİN KATLEDİLİYORLAR"
Uygur Türklerinin Müslüman ve Türk oldukları için Çin hükümeti tarafından zulüm ve işkence gördüğünü ifade eden OK, yaşanan duyarsızlığa isyan etti. AKP iktidarını yaşananları görmezden gelmekle suçlayan İsmail OK ’’dünyanın neresinde zulüm gören bir Türk varsa içimiz sızlıyor, iktidar ise Suriyeliler için kendini paralıyor. Bu insan hakları Almana, Fransıza, Araplara varda bir tek Türk’e yok. Soydaşlarımızın özgürlüğü için bizlerde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz’’ dedi.


Yeni Gaste
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler