1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan Cahit Özkan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndan Cahit Özkan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti'yi FETÖ’yle itham eden AKP Milletvekili AKP’li Cahit Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Çağlayan’daki adliyede bir araya gelen İYİ Parti İstanbul teşkilatı, İYİ Parti’yi FETÖ’yle itham eden AKP Milletvekili Cahit Özkan hakkında hazırlanan dilekçeleri savcılığa teslim etti.

Adliyeye girmeden önce bir açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, “Parti olarak bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Bunu yapmak durumundayız. Çünkü bu iftiralar çok ağır. Bunlar, vatan hainliğiyle eş tutulacak ithamlar ve iftiralar. Bunlara biz pabuç bırakacak değiliz. İçinizden herhangi birine ben terör örgütü üyeliğiyle ilgili ithamda bulunacaksam onun gereğini en ağır biçimde yaparım. Bunu televizyon kanallarında çıkıp anlatmam. Bunun gereğini yapmayıp televizyon kanallarında konuşmak sahtekârlıktır. Bu sahtekârların ipliğini pazara çıkacağız. Bundan bir süre önce, yine bir müfteri yine benzer ifadelerde bulunmuştu ve ben burada yine adliyede açıklama yapmıştım. Ardından da dilekçe vermiştim, demiştim ki beni soruşturun ve bu iftiracıların iftiracı olduğunu Türk kamuoyuna belgeleyin. Partimizin vekilleri FETÖ’nün siyasi ayağının soruşturulmasıyla ilgili iki defa soru önergesi verdi. Bu önergeler, bizlere bu alçakça iftiraları atanlar tarafından reddedildi” dedi.bugraa-001.jpg

“BUNLAR PABUÇ BIRAKILACAK İŞLER DEĞİL”

“Değil Türkiye, dünya böyle bir arsızlık görmedi” diyen Kavuncu, “Kendi mensubu oldukları partinin lideri, ‘Allah bizi affetsin, aldandık’ dedi. Bu ne demek biliyor musunuz? ‘Efendice bir kenarda oturun, bu konuyla ilgili ağzınızı açmayın. Çünkü biz bu konuyla ilgili geçmişte büyük bir aldanmışlığın içine düştük.’ Kendi genel başkanınız bunu söyledikten sonra, hâlâ utanmadan, rezilce bu iftiraları nasıl atıyorsunuz? Nasıl insan içine çıkıyorsunuz? Hayret ediyorum. Nasıl benimle ilgili iftiraları atanların müfteri olduğunu ispat ettiysek, Cahit Özkan için de verilen binlerce dilekçe, kendisinin binlerce kere bir yalancı, bir müfteri ve iftiracı olduğunun ispatı olacaktır. Bunlar pabuç bırakılacak işler değil. Ben bir süre önce bir saldırıya uğradım. Saldırgan müptezelin ifadesini biliyorsunuz. Benimle ilgili yapılan açıklamalardan ve iftiralardan etkilendiğini söylüyor. Kimsenin kimsenin hayatıyla oynamaya hakkı yok. Türkiye’de, planlı bir saldırı organize etmenize de gerek yok. Ülkede öyle bir iklim oluştu ki attığınız iftiralar ve yarattığınız cahil ordusuyla, kullandığınız dille birilerini birilerine düşman etmeyi becerdiniz. Ama biz bunu yıkacağız, bitireceğiz” ifadelerini kullandı.bugra-002.jpg

“HUKUKTAN HİÇBİR ZAMAN AYRILMAYACAĞIZ”

Alçakça saldırılara alçakça cevap vermeyeceklerini belirten Kavuncu, “Hukuktan hiçbir zaman ayrılmayacağız. Hukukun verdiği karara da herkes riayet etsin. Bu iftiraları atanların iftiracı olduğunu belgeledikten sonra bunlara hiç kimse itibar etmesin. Hiç kimse belirli ideolojiler arkasına saklanıp gençleri kandıran, onları kirleten, onların beyinlerini iğfal eden kişilerin peşinden gitmesin. Bunlar geçmişte yapıldı. Bugün de yapılmaya çalışılıyor. Bir ideoloji sahibi olmak ayrı bir şey, iyi bir insan olmak ayrı bir şeydir. İyi insanla kötü insanın kim olduğunu kamuoyu görüyor. Biz de bütün saldırılara göğüs gerip, hakkımızı talep ederek kimin iftiracı ve müfteri olduğunu ispat ettik, ispata da devam edeceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.